Παπαδόπουλος: Προτείνουμε εξομοίωση με όσα ισχύουν σε άλλες χώρες της ΕΕ για άρση της δυσμενούς διάκρισης εις βάρος των Κυπρίων

Δήλωση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου, μετά από τη συνάντηση με την Τρόικα:

Είχα σήμερα την ευκαιρία να θέσω στην Τρόικα, με συγκεκριμένα επιχειρήματα, το θέμα του ορισμού των μη-εξυπηρετούμενων δανείων.

Δυστυχώς, οι οδηγίες ορισμού των μη-εξυπηρετούμενων δανείων οι οποίες είχαν συμφωνηθεί από την Τρόικα και τον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη, συνιστούν δυσμενή διάκριση σε βάρος της Κύπρου αφού εξογκώνουν απότομα και αδικαιολόγητα τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια – και μάλιστα σε περιόδους ύφεσης και έλλειψης εμπιστοσύνης -, με αποτέλεσμα οι τράπεζες της χώρας μας να εμφανίζουν ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, να μην μπορούν να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη και να εμποδίζουν την αναδιάρθρωση των δανείων.

Κυρίως όμως, οι οδηγίες αυτές είναι ιδιαιτέρως αυστηρές για τους κύπριους πολίτες αλλά και πολύ πιο αυστηρές από αυτές που ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρωπαική Ένωση.

Για παράδειγμα:

1. Στην Ελλάδα, ένα δάνειο κρίνεται ως μη-εξυπηρετούμενο όταν υπάρξει καθυστέρηση για 6 μήνες στην πληρωμή δόσεων.

Στην Κύπρο, ένα δάνειο κρίνεται ως μη-εξυπηρετούμενο όταν υπάρξει καθυστέρηση για 3 μήνες.

2. Στην Ελλάδα, στην Αυστρία, στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα ρυθμισμένα αναδιαρθρωμένα δάνεια ΔΕΝ θεωρούνται μη-εξυπηρετούμενα, από τη στιγμή που υπογραφεί Σύμβαση Ρύθμισης ανάμεσα στην Τράπεζα και τον δανειζόμενο και νοουμένου ότι τηρείται το νέο πρόγραμμα αποπληρωμής.

Στην Κύπρο, ΟΛΑ τα αναδιαρθρωμένα δάνεια θεωρούνται μη-εξυπηρετούμενα. Για παράδειγμα, εάν η τράπεζα και ο δανειζόμενος συμφωνήσουν σε μείωση του επιτοκίου, τότε το δάνειο κατατάσσεται αυτόματα ως μη-εξυπηρετούμενο.

3. Στην Πορτογαλία, στο ποσό των μη-εξυπηρετούμενων δανείων μετρούν μόνο οι καθυστερήσεις πέραν των τριών μηνών (μόνο δόσεις και τόκοι).

Στην Κύπρο, ολόκληρο το ποσό του δανείου μετρά ως μη- εξυπηρετούμενο.

4. Στην υπόλοιπη Ευρώπη, όταν ένας πελάτης ή όμιλος διατηρεί σε μια τράπεζα διάφορα δάνεια τα οποία εξυπηρετούνται όλα, πλην ενός, τότε μόνο αυτό το ένα κατατάσσεται ως μη-εξυπηρετούμενο.

Στην Κύπρο, όταν αυτό το ένα δάνειο υπερβαίνει το 20% του συνολικού δανειζομένου ποσού, τότε όλα τα δάνεια θεωρούνται ως μη-εξυπηρετούμενα.

5. Στην Πορτογαλία, όταν ένα δάνειο παρουσιάσει ελλείψεις σε ότι αφορά την εμπράγματη εξασφάλισή του, τότε υπάρχει δυνατότητα να ενισχυθεί η κάλυψη με νέες, πρόσθετες εξασφαλίσεις και έτσι να θεωρηθεί ως εξυπηρετούμενο.]

Αντιθέτως, στην Κύπρο, ΔΕΝ επιτρέπται κάτι τέτοιο.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κ. Δημητριάδης, είτε από ανικανότητα είτε από σκοπιμότητα ΔΕΝ διαπραγματεύτηκε σωστά με την Τρόικα, με αποτέλεσμα να διογκωθούν οι ζημιές και οι κεφαλαιουχικές ανάγκες των τραπεζών.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα, πρέπει να διορθωθούν τα εγκληματικά λάθη της Κεντρικής Τράπεζας.

Με αυτό το στόχο, το Δημοκρατικό Κόμμα προτείνει να γίνει άμεσα, προσωρινή αλλαγή του ορισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όπως ισχύει στις άλλες χώρες, για περίοδο δύο χρόνων.