Αυτοί είναι οι «ανήλικοι» αλλοδαποί που τα «έσπασαν» σε ξενοδοχείο στη Πάφο

Τα «καημένα» τα ασυνόδευτα παιδιά, δεν ήξεραν πως να περάσουν την ώρα τους και τα «έσπασαν» σε ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται στη Πάφο.

Πάντως οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, κάθε άλλο παρά ανήλικα και απροστάτευτα παιδιά δείχνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άγριες συμπλοκές μεταξύ ασυνόδευτων ανηλίκων ξέσπασαν σε χώρο διαμονής τους όταν αντίπαλες ομάδες από το Κονγκό και τη Σομαλία πιάστηκαν στα χέρια, κυνηγούσαν και χτυπούσαν ο ένας τον άλλο με σωλήνες και ξύλα και πετούσαν καρέκλες.

Έντρομοι οι περίοικοι στη περιοχή παρακολουθούσαν από απόσταση το μένος του εξαγριωμένου πλήθους. Αυτό όπως ανέφεραν συμβαίνει σχεδόν καθημερινά.

Έντονη ήταν η αντίδραση του δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος  κάλεσε την Κυβέρνηση να εφαρμόσει αποτελεσματικές πολιτικές διαχείρισης του μεταναστευτικού, σημειώνοντας πως το θέμα των μεταναστευτικών ροών και των χιλιάδων προσφύγων θα συνεχιστεί.

Ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή στη Πάφο μόνο το 60% είναι Κύπριοι πολίτες και η επαρχία Πάφου δέχεται τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές.

Σίγουρα η κατάσταση έχει ξεφύγει με το μεναστετικό στη Κύπρο και οι αρμόδιοι οφείλουν να πάρουν αυστηρά μέτρα.

Οφείλουν επίσης να σταματήσουν να παίζουν με τη νοημοσύνη του κόσμου και να κάνουν λόγο για ανήλικα και ασυνόδευτα, «παιδιά» και έχουν υποχρέωση να κάνουν έρευνα για την ηλικία τους.

Δεν γίνεται να φιλοξενούνται στον ίδιο χώρο νεαροί άνω των 20 ετών και να θεωρούνται κατά τους αρμόδιους ανήλικοι.

Ας αναλάβουν επιτέλους κάποιοι τις ευθύνες τους σε αυτό το τόπο.