Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το σχόλιο του Λαζόπουλου στο “Αλ Τσαντίρι”

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το σχόλιο του Λάκη Λαζόπουλου στη χθεσινή του εκπομπή “Αλ Τσαντίρι” για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και συζητήσεις.

«Ο Σόιμπλε έχει δύο εμμονές. Όσο και να φανεί σκληρό αυτό που θα πω, όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα, σιγά – σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μία ιδέα. Εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη», είπε ο Λάκης Λαζόπουλος.

Ε.Σ.Α.μεΑ: Αδιανόητη η δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου – Να ζητήσει συγγνώμη

Να ζητήσει συγνώμη κάλεσε τον Λάκη Λαζόπουλο ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

«Με μεγάλη έκπληξη και στεναχώρια ακούσαμε τη δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου. Περιμένουμε από τον κ. Λαζόπουλο να έχει μετανιώσει για αυτή του την αναφορά και να απευθύνει μία συγνώμη προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητική αναπηρία» σχολίασε ο κ. Βαρδακαστάνης μιλώντας στο «Βήμα FM».

«Είναι γεγονός ότι ως εθνικό αναπηρικό κίνημα είμαστε κάθετα ενάντιοι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές Σόιμπλε και έχουμε σταθεί απέναντι όλη την περίοδο της κρίσης. Στις κινητοποιήσεις μας ένα από τα πανό μας αναφέρει “Σόιμπλε θα υπογράψουμε μνημόνιο για τα καρότσια μας”; Είμαστε ενάντια στις πολιτικές Σόιμπλε, όμως η δήλωση Λαζόπουλου ταυτίζει την αναπηρία, μια κατάσταση ζωής, με τις πολιτικές θέσεις, κάτι αδιανόητο» πρόσθεσε.

«Θα περίμενε κανείς από αυτούς που επηρεάζουν την κοινή γνώμη λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας, που έχουν βήμα σε χιλιάδες πολίτες, να έχουν πιο προσεκτική συμπεριφορά, να προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοποιώντας τον προνομιακό τους ρόλο. Θα περίμενε επίσης κανείς να γνωρίζουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα: η χρήση αναπηρικού αμαξιδίου δεν συνιστά καθήλωση, αλλά μέσο κίνησης. Όπως ο κ. Λαζόπουλος χρησιμοποιεί τα πόδια του, κάποιος με κινητική αναπηρία χρησιμοποιεί το αμαξίδιο. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά. Δηλαδή, για τον κ. Λαζόπουλο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει η σκέψη Στίβεν Χόκινγκ αντιθέτως ίσως να ζούσε σε ίδρυμα κλειστής περίθαλψης, “καθηλωμένος σε μία ιδέα”.

Περιμένουμε από τον κ. Λαζόπουλο να έχει μετανιώσει για αυτή του την αναφορά και να απευθύνει μία συγνώμη προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητική αναπηρία» σημείωσε ο κ. Βαρδακαστάνης

Ελπίζουμε να έχει μετανιώσει ο κ. Λαζόπουλος για την αναφορά του αυτή και τουλάχιστον έστω και αργά να ζητήσει μία συγνώμη προς τα άτομα με κινητική αναπηρία», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε από την πλευρά του ο Διονύσης Γουράνιος, πρόεδρος της Γέφυρας Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα.

Το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Οι Αγιοι Ανάργυροι», ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας, ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Μαγνησίας και το Σωματείο ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», εξέδωσαν κοινή-σκληρή ανακοίνωση και αναφέρουν ότι:

«Με μεγάλη έκπληξη και στενοχώρια ακούσαμε τη δήλωση του κ. Λάκη Λαζόπουλου. Είναι γεγονός ότι ως εθνικό αναπηρικό κίνημα είμαστε κάθετα ενάντιοι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές Σόιμπλε και έχουμε σταθεί απέναντι όλη την περίοδο της κρίσης. Στις κινητοποιήσεις μας ένα από τα πανό μας αναφέρει “Σόιμπλε, θα υπογράψουμε μνημόνιο για τα καρότσια μας;” Είμαστε ενάντια στις πολιτικές Σόιμπλε, όμως η δήλωση του κ. Λάκη Λαζόπουλου που ταυτίζει την αναπηρία, μια κατάσταση ζωής, με τις πολιτικές θέσεις, είναι κάτι αδιανόητο.

Θα περίμενε κανείς από αυτούς που επηρεάζουν την κοινή γνώμη λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας, που έχουν βήμα σε χιλιάδες πολίτες, να έχουν πιο προσεκτική συμπεριφορά, να προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοποιώντας τον προνομιακό τους ρόλο.

Θα περίμενε επίσης κανείς να γνωρίζουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα: η χρήση αναπηρικού αμαξιδίου δεν συνιστά καθήλωση, αλλά μέσο κίνησης. Όπως ο κ. Λαζόπουλος χρησιμοποιεί τα πόδια του, κάποιος με κινητική αναπηρία χρησιμοποιεί το αμαξίδιο. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά.

Δηλαδή, για τον κ. Λάκη Λαζόπουλο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει η σκέψη του Στίβεν Χόκινγκ, αντιθέτως ίσως να ζούσε σε ίδρυμα κλειστής περίθαλψης, “καθηλωμένος σε μία ιδέα”.

Περιμένουμε από τον κ. Λάκη Λαζόπουλο να έχει μετανιώσει για αυτή του την αναφορά και να απευθύνει μία συγνώμη προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητική αναπηρία».