ΔΗΣΥ για Παιδεία: Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα

Η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας και οι μαθητές πρώτοι στην έγνοια μας, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου:

Ο σεβασμός μας προς το λειτούργημα και το έργο των εκπαιδευτικών είναι απόλυτος. Θέλουμε τους εκπαιδευτικούς να είναι περήφανοι και να εργάζονται με αξιοπρέπεια. Το δημόσιο σχολείο για να ενδυναμωθεί και να βελτιωθεί χρειάζεται από όλους να ακολουθήσουν την λογική, αφού πρώτα συμφωνήσουμε πως έχουμε πολλές μεταρρυθμίσεις να υλοποιήσουμε και μεγάλη απόσταση να διανύσουμε. Η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας και οι μαθητές πρώτοι στην έγνοια μας.

Βάσει του συντάγματος η εκπαιδευτική πολιτική είναι αρμοδιότητα της εκτελεστικής εξουσίας και καθορίζεται από το υπουργικό συμβούλιο. Η καλή θέληση της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρόεδρου της Δημοκρατίας προσωπικά για να βρεθεί λύση είναι ξεκάθαρη και αποδείχτηκε στην πράξη με δύο τρίωρες συναντήσεις. Παρά τις βελτιωμένες εισηγήσεις, αποτέλεσμα συνδιαβούλευσης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στην τελευταία συνάντηση στο προεδρικό την περασμένη Πέμπτη, η τελική απάντηση των οργανωμένων εκπαιδευτικών ήταν αναπάντεχη, αδικαιολόγητη και προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.

Αναγνωρίζουμε ταυτόχρονα το δικαίωμα των εργαζομένων σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και απεργιακά μέτρα. Είναι λυπηρό όμως, γιατί φαίνεται πως στην όλη διαδικασία έχουν παρεισφρήσει και άλλου είδους συμφέροντα που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την παιδεία και το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν τελικά προστατεύεται ή θυματοποιείται ο μαθητής, το δημόσιο σχολείο αλλά και ο ίδιος ο εκπαιδευτικός με τις πράξεις ή με τα επαπειλούμενα μέτρα των ηγεσιών των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Οι εκπαιδευτικοί είναι παράλληλα και γονείς. Τα οποιαδήποτε μέτρα θυματοποιούν και τα δικά τους παιδιά.

Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και καλή θέληση. Και εμείς επιμένουμε στον διάλογο.