Τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία για τη συλλεκτική Ferrari 250 GTO

  • Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι τυπικά το ρεκόρ τιμής σε δημοπρασία κατέχει μια άλλη 250 GTO η οποία πωλήθηκε έναντι 38 εκατομμυρίων δολαρίων το 2014…

Η 250 GTO αποτελεί μια από τις πλέον υπολογίσιμες συλλεκτικές αξίες στην τετράτροχη αγορά καθώς, πλην της υπόστασής της ως μιας καλλίγραμμης ιστορικής Ferrari μιας αλλοτινής εποχής, αφενός έχει στο ενεργητικό της πάμπολλες νίκες στα αγωνιστικά πεδία και αφετέρου αποτελεί εκπρόσωπο ενός εξαιρετικά σπάνιου είδους το οποίο μετρά μόλις 36 αντίτυπα.

Εξ ου και η τιμή του αντιτύπου υπ΄αριθμόν 03 με αριθμό πλαισίου 3413 GT το οποίο πρόκειται να δημοπρατηθεί τον Αύγουστο στο Monterey από τον οίκο RM Sotheby’s αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις να φτάσει έως και τα 45 εκατομμύρια δολάρια.

Σε ό,τι αφορά την ιστορία της επίμαχης 250 GTO του 1962, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει στο ενεργητικό της μια νίκη από τους δέκα αγώνες στους οποίους συνολικά συμμετείχε. Ακριβώς λόγω της σχετικά περιορισμένης αγωνιστικής δραστηριότητάς της, η συγκεκριμένη 250 GTO διατηρεί ανέπαφο τον αρχικό της κινητήρα, κιβώτιο και πίσω άξονα καθώς και το εργοστασιακό της αμάξωμα δια χειρός Carozzeria Scaglietti.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, προηγούμενος ιδιοκτήτης της υπήρξε από το 2000 ο επικεφαλής ανάπτυξης λογισμικού της Microsoft, Greg Whitten.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι τυπικά το ρεκόρ τιμής σε δημοπρασία κατέχει μια άλλη 250 GTO η οποία πωλήθηκε έναντι 38 εκατομμυρίων δολαρίων το 2014.

Ατύπως υπάρχει η φήμη ότι το ρεκόρ ανήκει σε μια άλλη 250 GTO η οποία χρησιμοποιήθηκε από την Ferrari ως αυτοκίνητο δοκιμών για το Targa Florio που φέρεται να άλλαξε χέρια νωρίτερα μέσα στην χρονιά, για 52 εκατομμύρια δολάρια.