Πορεία των συνδικάτων κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα

Με κεντρικό σύνθημα «όχι στις απολύσεις» και συνθήματα κατά της «κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας», χιλιάδες διαδηλωτές, πραγματοποίησαν νωρίτερα το μεσημέρι, πορεία προς τη Βουλή, ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πραγματοποιήθηκε, στις 11.00 το πρωί, η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Στην κινητοποίηση, συμμετείχαν εργαζόμενοι των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, εκπαιδευτικοί, αλλά και εργαζόμενοι στον στενό δημόσιο τομέα στους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και τις μονάδες παροχής υγείας. Στην πορεία προς τη Βουλή προηγήθηκαν μοτοσικλετιστές της δημοτικής αστυνομίας.

«Το δίλημμα των Ελλήνων βουλευτών είναι αν θα συνταχθούν με τα μνημόνια ή με το λαό» τόνισε από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης.

«Ικανοποιητική» χαρακτήριζαν τη συμμετοχή στην απεργία στελέχη της ΓΣΕΕ που εκτιμούσαν τον αριθμό των διαδηλωτών στις 30.000.

Χωριστή πορεία προς τη Βουλή, μέσω της οδού Πανεπιστημίου πραγματοποίησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ παρέμειναν για λίγη ώρα μπροστά από το κοινοβούλιο φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών λιτότητας και στη συνέχεια αποχώρησαν προς τους στύλους του Ολυμπίου Διός από όπου διαλύθηκαν.

Ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε πριν από λίγη ώρα στο περιστύλιο της Βουλής και ξεδίπλωσε προς την πλευρά των συγκεντρωμένων πανό με το σύνθημα «να απολύσουμε την κυβέρνηση».

Διαδηλωτές παραμένουν έως αυτή την ώρα μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου, ενώ κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, καθώς και οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου.