“Πυροβολώντας” αποχώρησε από την ΕΔΕΚ, ο Γιώργος Βαρνάβα


Ο πρωήν βουλευτής της ΕΔΕΚ, Γιώργος Βαρνάβα, αποχώρησε “πυροβολώντας” από το Κεντρικό Συμβούλιο του κόμματος, «Το Κίνημα παραπαίει σε βαθμό που σήμερα η περηφάνια του Εδεκίτη να έχει μετατραπεί σε εξευτελισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Πριν 46 χρόνια, υιοθετώντας την ιδεολογία, τις θέσεις και τις απόψεις του Σοσιαλιστικού Κινήματος της Κύπρου και θαυμάζοντας την αγωνιστικότητα και τον πατριωτισμό του Βάσου Λυσσαρίδη, όλη η οικογένεια μου αποφάσισε να ενταχθεί ενεργά στις τάξεις του τότε τιμημένου και περήφανου Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ και της Σοσιαλιστικής Νεολαίας ΕΔΕΝ.

Φάρος μας τότε, οι νεκροί αγωνιστές της Αντίστασης Κόκος Φωτίου, Δώρος Λοίζου και τόσοι άλλοι που έδωσαν την ζωή τους για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και την Ελευθερία της Κύπρου μας. Ηγέτης μας ο αγωνιστής της Δημοκρατίας Βάσος Λυσσαρίδης.

Διατελώντας μέλος όλων των συλλογικών οργάνων της αγωνιστικής Σ.Ν.ΕΔΕΝ και μετέπειτα του Κ.Σ.ΕΔΕΚ, μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε το Σοσιαλιστικό Κίνημα της Κύπρου να μπορεί να αγωνίζεται για μια δίκαιη κοινωνία και ειδικότερα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Μέσα από τις τάξεις του Σ.Κ.ΕΔΕΚ είχα την τιμή οι Αμμοχωστιανοί συμπολίτες μου να με εξελέξουν για τρείς συνεχόμενες πενταετίες Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Επαρχία Αμμοχώστου, από το 2001 – 2016 , όπως επίσης τα μέλη του Κ.Σ.ΕΔΕΚ στην θέση του Α’ Αντιπροέδρου του Κινήματος, από το 2012 – 2015.

Ως ενεργό πολιτικά άτομο, δεν έπαψα ποτέ μου να εκφράζω δημόσια τις θέσεις και τις απόψεις μου σε σχέση με θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία, όσο και το εθνικό μας πρόβλημα.

Δυστυχώς, η πολιτική διαχείρισης του Κινήματος που ακολούθησε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, από την ημέρα της εκλογής του στην προεδρία, ήταν μια πολιτική εξολόθρευσης όσων θεωρούνταν εν δυνάμει αντίπαλοι του, όσων εκφράζαν διαφορετική άποψη, όσων δεν υπέκυπταν στις πιέσεις και απαιτήσεις του.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, ήταν σημαίνοντα στελέχη του Κινήματος να διαγραφούν, άλλα να εκδιωχθούν και άλλα να αποστασιοποιηθούν με αποτέλεσμα το Κίνημα να βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολή θέση.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μέσα στο Κίνημα να έχουν ξεσπάσει πρωτοφανή σκάνδαλα, όπως:

Διασπάθιση κομματικών χρημάτων.
Σκανδαλώδης πώληση του οικήματος στην Πάφο.
Η λεγόμενη “ενοικίαση”, στην πραγματικότητα ξεπούλημα της ιστορικής πολυκατοικίας του Βάσου Λυσσαρίδη.
Ο ξεκάθαρος εκβιασμός του Ευρωβουλευτή του Κινήματος, ο οποίος δημοσιοποιήθηκε, ακούοντας όλη η Κύπρος τον Μαρίνο Σιζόπουλο να εκβιάζει ζητώντας, κατά παράβαση των Ευρωπαϊκών Κανονισμών, ευρωπαϊκά χρήματα για την εργοδότηση κομματικών υπαλλήλων.
Στον πιο πάνω εκβιασμό να ζητείται από τον Ευρωβουλευτή να καταβάλει στο Κίνημα τα χρήματα που του παρέχει το Ε.Κ για διατήρηση γραφείου στη Κύπρο και ως αντάλλαγμα να του επιστρέφονται στην μορφή μαύρων χρημάτων τα μισά.
Ξεκάθαρη και επιβεβαιωμένη πλαστογραφία του μητρώου των μελών του Κινήματος από τον Μαρίνο Σιζόπουλο και τους αυλικούς του πριν τις εσωκομματικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2021.
Η επιλογή καταδικασθέντα παιδεραστή ως Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου, με το δικαιολογητικό ότι η πράξη αυτή έχει παραγραφή, όπως δήλωσε δημόσια ο Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Διευθυντής του Κινήματος, πρώην αστυνομικός και όδηγός του Γ. Εισαγγελέα, ο οποίος έπρεπε να γνωρίζει ότι τέτοιου είδους αδικήματα ποτέ δεν παραγράφονται.
Αποκορύφωμα όλων των πιο πάνω η ενδεχόμενη ανάμιξη του Μαρίνου Σιζόπουλου σε ποινική υπόθεση έκδοσης μη νόμιμου χρυσού διαβατήριου σε δήθεν επενδυτή, Ιρακινής καταγωγής.

Για την εν λόγω υπόθεση γίνεται ξεκάθαρη αναφορά μέσα στο Πόρισμα Νικολάτου, όπως επίσης αναφορά γίνεται και στο όνομα του Μαρίνου Σιζόπουλου, όπου κατά τον ουσιώδη χρόνο τελούσε ένας εκ των Διευθυντών της εταιρείας που εμπλέκεται στο πιο πάνω γεγονός.

Για την πιο πάνω υπόθεση, προσωπικά προέβη σε καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή Κατά της Διαφθοράς τον Μάρτιο 2023 καταθέτοντας ανάλογα στοιχεία.

Σε πρόσφατη γραπτή ενημέρωση που είχα από τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής, ημερομηνίας 12 Απριλίου 2024, η Προκαταρτική Εξέταση της Καταγγελίας άρχισε εντός της περασμένης εβδομάδας.

Όλα τα πιο πάνω δεν εκφράζουν ένα πραγματικά Σοσιαλιστικό Κίνημα. Οι παρακαταθήκες του Βάσου Λυσσαρίδη δεν έγιναν σεβαστές, όσο και αν κάποιοι τις επικαλούνται συνεχώς.

Το Κίνημα παραπαίει σε βαθμό που σήμερα η περηφάνια του Εδεκίτη να έχει μετατραπεί σε εξευτελισμό.

Το περήφανο Σοσιαλιστικό Κίνημα της Κύπρου, κάποιοι το έχουν μετατρέψει σε μικρομάγαζο τους για εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων, χωρίς να τους νοιάζει η καθημερινή συρρίκνωση του.

Βάση όλων των πιο πάνω, ως πραγματικός Σοσιαλιστής, γαλουχημένος με τα αγωνιστικά ιδεώδη του Βάσου Λυσσαρίδη, δεν μπορώ να ανεχτώ και να συμμετέχω στο μόρφωμα που ο Μαρίνος Σιζόπουλος και η κουστωδία του έχουν μετατρέψει το Κίνημα.

Είμαι βέβαιος ότι με τα όσα αναφέρω πιο πάνω συνταυτίζεται και τα συμμερίζεται η πλειοψηφία των συναγωνιστών, οι οποίοι παρακολουθούν με αγωνία όλα αυτά τα γεγονότα.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους ανακοινώνω την αποχώρηση μου από το Κ.Σ.ΕΔΕΚ .

Παραμένω ενεργός Ιδεολόγος Σοσιαλιστής και συνεχίζω την πολιτική μου δραστηριότητα ως συνοδοιπόρος με την κοινωνία των πολιτών που βρίσκεται σε συνεχή πόλεμο με την διαφθορά, την ακρίβεια, τα προβλήματα που ταλανίζουν τους νέους, τους ηλικιωμένους και γενικότερα την κοινωνία μας.

Παραμένω και συνεχίζω σταθερά τον αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας από την τουρκική κατοχή.

Οι καιροί απαιτούν συσπείρωση και συμπόρευση όλων εμάς, οι οποίοι δεν ανεχόμαστε την υποβάθμιση της πολιτικής ζωής του τόπου, οι οποίοι μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε για την αντιμετώπισή των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Κοινωνία μας και κατ’ επέκταση η Πατρίδα μας.