Οι “Δημοκρατικοί” της Γιάννας

Έντονες είναι οι φημολογίες που θέλουν το τελευταίο διάστημα τη Γιάννα Αγγελοπούλου, να δημιουργεί δικό της κόμμα.

Γνωστό από το παρελθόν το φλερτάρισμά της με την εξουσία, πολύ πιθανόν να την οδήγησε στη δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού κόμματος, με έντονες επιρροές των Αμερικάνων Δημοκρατικών – εξ’ ου και το όνομα που φέρεται να έχει «Δημοκρατικοί»- εξ’ αιτίας των στενών δεσμών της κυρίας Αγγελοπούλου τόσο με την Αμερική γενικά, όσο και με την οικογένεια Κλίντον ειδικά.

Μπήκε στην πολιτική ζωή ενεργά σε νεαρή ηλικία, πρώτα ως δημοτική σύμβουλος του Μιλτιάδη Έβερτ, ενώ λίγο αργότερα, αποκτά την πρώτη της βουλευτική έδρα, μόλις στα 33 της χρόνια. Ο γάμος της με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, την οδηγεί στην οικογένεια, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι άφησε πίσω της το όνειρο της πολιτικής.

Οι φιλοδοξίες της και η εμφανής τάση του συζύγου της να δίνει για το κοινό καλό οδήγησαν στους Ολυμπιακούς του 2004 και την Γιάννα Αγγελοπούλου, ένα βήμα πιο κοντά στην πολιτικής καριέρα. Η μάχη της με τον καρκίνο όμως την τοποθετεί πάλι πίσω στον πάγκο.

Σήμερα, νικήτρια πια, δίνει τροφή για σχόλια στα πολιτικά πηγαδάκια. Η ενεργή στήριξη του γιού της Πάνου, υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, την έκανε να φαίνεται στα μάτια πολλών ως κύρια χρηματοδότης του κόμματος. Από την άλλη οι δεσμοί που διατηρεί με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος φέρεται να την βοηθά στη δημιουργία του νέου κόμματος και οι σκέψεις του, να παραιτηθεί των δικαιωμάτων του στο θρόνο, προκειμένου να κατέβει στην πολιτική αρένα, την τοποθετούν στην κορυφή της λίστας των πιο αμφιλεγόμενων ανθρώπων.

Η κυρία Αγγελοπούλου, έχει ξεκινήσει με μικρά βήματα αλλά σταθερά βήματα, να κατακτήσει την πολιτική σκηνή της χώρας. Δεν είναι λίγοι δε, εκείνοι που την βλέπουν ως τη νέα Πρωθυπουργό απέναντι στη Γερμανίδα Μέρκελ.