ΑΚΕΛ: Ακραίο μέτρο η καταχώρηση παύσης του Γ. Ελεγκτή – Να αναλάβει πρωτοβουλίες ο ΠτΔ

Η καταχώρηση αιτήματος παύσης του Γενικού Ελεγκτή συνιστά ακραίο μέτρο που εμβαθύνει περαιτέρω τη θεσμική σύγκρουση, αναφέρει σε ανακοίνωση το ΑΚΕΛ.

Η καταχώρηση από τον Γενικό Εισαγγελέα αιτήματος παύσης του Γενικού Ελεγκτή συνιστά ακραίο, πρωτοφανές μέτρο που εμβαθύνει περαιτέρω τη θεσμική σύγκρουση που ταλανίζει τη δημόσια ζωή.

Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι άλλο πράγμα είναι η κριτική στην Ελεγκτική Υπηρεσία για τις περιπτώσεις που υπερβαίνει των αρμοδιοτήτων της κι άλλο πράγμα είναι η δρομολόγηση διαδικασίας παύσης του Γενικού Ελεγκτή. Ειδικά δε η Γενική Εισαγγελία που -από το σκάνδαλο των διαβατηρίων μέχρι το μαύρο βαν- είναι εκτεθειμένη σε κραυγαλέα σύγκρουση συμφέροντος, θα έπρεπε να τηρεί άλλους τόνους.

Μείζον ζήτημα αποτελεί και η απόλυτη σιωπή του κ. Χριστοδουλίδη για αυτή την οξύτατη σύγκρουση των θεσμών, ως να αφορά άλλη χώρα και όχι την χώρα που πρέπει να κυβερνήσει. Η στάση του επιτήδειου ουδέτερου είναι απαράδεκτη. Έστω και τώρα, ο κ. Χριστοδουλίδης οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την οριστική λύση αυτής της σύγκρουσης.