Κυπριανού: Η Ρωσία αποτελεί ένα από τα πιο σταθερά στηρίγματα που έχουμε στον αγώνα επίλυσης του Κυπριακού

Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού μετά τη συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο, Stanislav V. Osadchiy

Η συνάντηση που είχαμε με τον κ. Osadchiy στόχευε στο να τον ενημερώσω για τις θέσεις μας αναφορικά με τις πρόσφατες συζητήσεις στο Κρανς Μοντανά της Ελβετίας για το Κυπριακό.

Ξεκαθάρισα ότι την κύρια ευθύνη για την αποτυχία αυτής της προσπάθειας την έχει η Τουρκία και έχω απευθύνει έκκληση στον κ. Osadchiy να διαβιβάσει το μήνυμα στη Ρωσία, ότι όταν θα συζητιούνται αυτά τα ζητήματα στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει πρώτα και κύρια να στηρίξει την θέση ότι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού θα πρέπει να παραμείνει στα πλαίσια του ΟΗΕ καθώς επίσης και ότι η έκθεση η οποία θα ετοιμαστεί, θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τα πραγματικά γεγονότα.

Με την ευκαιρία αυτή να μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω την Ρωσία, μέσω του κ. Osadchiy, για τη στάση αρχών, τη συνεπή στάση υποστήριξης της προσπάθεια για επίτευξη δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης. Μετά την Ελλάδα θα έλεγα ότι η Ρωσία αποτελεί ένα από τα πιο σταθερά στηρίγματα που έχουμε στον αγώνα τον οποίο δίνουμε για να επιλύσουμε το Κυπριακό και τον ευχαριστώ λοιπόν για αυτή τη στάση αρχών.

Τέλος, να πω ότι θα έχουμε συναντήσεις με όλους τους Πρέσβεις των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για να ζητήσουμε ακριβώς αυτή τη στήριξη των χωρών τους όταν και εφόσον θα συζητιέται το Κυπριακό εκεί.