ΔΗΣΥ: Συγχαρητήρια στην ΑΗΚ για την εξαγγελία της νέα τιμολογιακής πολιτικής

Σε γραπτή ανακοίνωση του, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής, χαιρέτισε την εξαγγελία της νέα τιμολογιακή πολιτικής της ΑΗΚ από την οποία “μεγάλοι ωφελημένοι θα είναι τόσο οι οικιακοί καταναλωτές όσο και οι εμπορευόμενοι αλλά και οι βιομηχανίες”.

“Θέλουμε να σταθούμε στο γεγονός ότι οι μειώσεις που αναμένεται να ανέλθουν κατά μέσο όρο στο 6 % δεν αποτελούν αποσπασματική ενέργεια αλλά μια στοχευμένη και μελετημένη πρόταση η οποία θα αναθεωρείται σε ετήσια βάση από την ΡΑΕΚ και θα προσαρμόζεται στη βάση των εγκεκριμένων εσόδων της αρχής. Η πρόταση των νέων διατιμήσεων στηρίχθηκε στην αρχή της κοστοστρέφειας και στο πραγματικό κόστος του ηλεκτρισμού” τονίζει.

Παράλληλα λέει πως “Είναι δε άξια συγχαρητηρίων η Αρχή αφού μέσα από την πρόταση της και στηριζόμενη στην κερδοφορία της, αντιμετωπίζει και το πάγιο αίτημα των μεγάλων βιομηχανικών πελατών με την κατάργηση της χρέωσης μέγιστης ζήτησης αλλά και με την επιδότηση τους εκεί και όπου προκύπτουν αυξήσεις”.

“Οι διμηνιαίοι οικιακοί καταναλωτές θα αισθανθούν τις μειώσεις με τον αμέσως επόμενο λογαριασμό της 1ης Νοεμβρίου ενώ οι μηνιαίοι από την 1η Οκτωβρίου.Υιοθετώντας τη λαϊκή απαίτηση για διαφάνεια η ΑΗΚ θα καταγράφει με αναλυτικό τρόπο στο νέο τιμολόγιο του ρεύματος όλες τις επιμέρους χρεώσεις ξεχωριστά ώστε να ξέρουν οι πολίτες τι πραγματικά και γιατί το πληρώνουν”.

Χαιρετίζουμε αυτή την εκσυγχρονιστική κίνηση της Αρχής Ηλεκτρισμού και δήλωνουμε έτοιμοι να στηρίξουμε ανάλογες ενέργειες και από άλλους Οργανισμούς κοινής ωφελείας.