ΔΗΚΟ: Ο κ. Αναστασιάδης έχει μεταφέρει τις προεκλογικές του μεταμφιέσεις στη Μόσχα

Σε γραπτή ανακοίνωση του το Δημοκρατικό κόμμα, αναφέρει ότι ο κ. Αναστασιάδης μεταμφιέζεται προεκλογικά και απροκάλυπτα προσπαθεί να παραπλανήσει το λαό.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι:

“Ο κ. Αναστασιάδης έχει μεταφέρει τις προεκλογικές του μεταμφιέσεις στη Μόσχα.

Αυτό αποδεικνύεται από την όψιμη επιδίωξη του να εμπλακούν τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό, ενώ έχει αποδεχθεί τη σύγκληση δύο διασκέψεων με τη μορφή της πενταμερούς, δηλαδή τα δύο μέρη και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, «εξαφανίζοντας» την Κυπριακή Δημοκρατία και αποκλείοντας από μόνος του την εμπλοκή των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Και τώρα, για να παραπλανήσει το λαό και να ικανοποιήσει συγκεκριμένο κομμάτι του ακροατηρίου του, ισχυρίζεται ότι επιδιώκει την συμβολή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο κ. Αναστασιάδης αποδεικνύεται αναξιόπιστος και έναντι του διεθνούς παράγοντα.

Ενώ διακηρύσσει επισήμως ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις από εκεί που σταμάτησαν, δηλαδή από την πενταμερή διάσκεψη, μιλά για εμπλοκή των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Από τη μια παρουσιάζεται έτοιμος να συνεχίσει με τη μεθοδολογία της πενταμερούς διάσκεψης και από την άλλη δηλώνει ότι θα αλλάξει τη σύνθεση.

Ο κ. Αναστασιάδης δυστυχώς έχει δημιουργήσει τετελεσμένα και επί της διαδικασίας και επί της ουσίας του κυπριακού και δεν μπορεί να τα ανατρέψει, ακόμα και αν ήθελε.

Μόνο ένας νέος Πρόεδρος, με νέα και σαφή εντολή από το λαό, μπορεί να εφαρμόσει νέα στρατηγική.

Μόνο ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα του, μπορούν να φέρουν την Αλλαγή, την Αξιοπιστία και την Ελπίδα”.