ΑΚΕΛ: Κατόπιν εορτής θυμήθηκε να επαναφέρει θέμα εμπλοκή του Σ.Α στη διάσκεψη για την Κύπρο

“Το ΑΚΕΛ, είχε και διατηρεί τη θέση του υπέρ της συμμετοχής των μονίμων μελών του Σ.Α του ΟΗΕ στη Διεθνή Διάσκεψη για την Κύπρο”, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης.

Παράλληλα επισήμανε πως “ο κ. Αναστασιάδης, την 1η Δεκεμβρίου 2016 ακύρωσε την όποια εμπλοκή των μονίμων μελών του Σ.Α του ΟΗΕ στη Διάσκεψη για την Κύπρο, αναιρώντας ακόμη μια δέσμευση του αλλά και την ομόφωνη θέση των πολιτικών δυνάμεων.

“Τώρα, κατόπιν εορτής, θυμήθηκε να επαναφέρει θέμα εμπλοκή τους στη διάσκεψη για την Κύπρο. Το άγχος του κ. Αναστασιάδη να καταστεί αρεστός σε συγκεκριμένα τμήματα του εκλογικού σώματος, δεν κρύβεται. Νομίζει, προφανώς, ότι μέσα από τις συνεχείς μεταλλάξεις του θα ξεγελάσει τους πολίτες” σημείωσε.

“Σ’ αυτή την κατεύθυνση και υιοθετώντας πολιτική Νικόλα Παπαδόπουλου στην πλέον κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, ο κ. Αναστασιάδης, μέσα από τις παλινωδίες του απενοχοποίησε την Τουρκία, διευκόλυνε τους σχεδιασμούς της για νέα τετελεσμένα και μας απομάκρυνε από τη λύση του Κυπριακού” καταλήγει.