ΑΚΕΛ: Τα αποτελέσματα των χειρισμών του ΠτΔ στο Κυπριακό μιλούν από μόνα τους

Σε γραπτή δήλωση του, ο  Εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για το Κυπριακό ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα αποτελέσματα των χειρισμών του ΠτΔ στο Κυπριακό μιλούν από μόνα τους:

“Όσο και να πασχίζουν ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ να ωραιοποιήσουν την κατάσταση στο Κυπριακό, τα αποτελέσματα των χειρισμών του Προέδρου μιλούν από μόνα τους.

Ως αποτέλεσμα των χειρισμών του κ. Αναστασιάδη:

1. Η Τουρκία βρίσκεται εκτός ευθυνών και κριτικής από το διεθνή παράγοντα για την πολιτική της στο Κυπριακό και εν γένει για τη συμπεριφορά της.

2. Η Τουρκία ανενόχλητη μεθοδεύει νέα απαράδεκτα διχοτομικά τετελεσμένα

3. Έχουμε απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, λύση η οποία να απελευθερώνει και να επανενώνει τον τόπο και το λαό.

Ενόψει αυτής της επικίνδυνης κατάστασης, ο κ. Αναστασιάδης καλείται αντί να εξαντλεί τις προσπάθειές του για δικαιολόγηση των χειρισμών του, να αναλάβει δράση στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού για αντιμετώπιση και αποκάλυψη της τουρκικής αδιαλλαξίας και για δημιουργία των προϋποθέσεων συνέχισης των διαπραγματεύσεων.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες κι αυτό που προέχει είναι το εθνικό συμφέρον κι όχι οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες”.