Απειλείται με κλείσιμο η YouTube-MP3 – Κατηγορείται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Με κλείσιμο απειλείτε η ιστοσελίδα  YouTube-MP3 από την Ένωση Μουσικής Βιομηχανίας (RIAA) για πειρατείας και υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να κλείσει, αφού με αυτόν τον τρόπο χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ετησίως.

Να σημειώσουμε ότι, η εν λόγο ιστοσελίδα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να μετατρέψουν τα μουσικά βίντεο του YouTube σε μουσικά κομμάτια. Συγκεκριμένα,  απομονώνει τον ήχο από ένα μουσικό βίντεο που έχει αναρτηθεί στο YouTube, ώστε ο χρήστης να μπορεί να ακούσει το κομμάτι χωρίς να αναγκάζεται να το αγοράσει.

Όπως αναφέρει η ίδια η ιστοσελίδα “είναι η πιο εύχρηστη διαδικτυακή υπηρεσία μετατροπής βίντεο σε mp3. Δεν χρειάζεται να ανοίξετε λογαριασμό, αφού το μόνο που χρειάζεστε είναι το YouTube URL. Η μετατροπή ξεκινά μόλις εισαγάγετε τη διεύθυνση και στη συνέχεια είστε σε θέση να κατεβάσετε το αρχείο.

Σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας TorrentFreak, αναφέρει πως οι διαχειριστές του YouTube-MP3 πιθανόν έχουν καταλήξει σε κάποιον συμβιβασμό με τη RIAA, αφού συμφώνησαν να πληρώσουν ένα ποσό -το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί- ώστε να συνεχίσει η λειτουργία της ιστοσελίδας και να αποφευχθούν τέτοιου είδους θέματα στο μέλλον.