Χ. Γεωργιάδης: Δόθηκε χρόνος για λήψη οριστικών αποφάσεων

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε από το Μιλάνο όπου συμμετείχε στη συνεδρία του Eurogroup ότι παραμένει ανοιχτό  στο Eurogroup το ζήτημα της συνέχισης της χρηματοδότησης της Κύπρου για να δοθεί περιθώριο για τη λήψη οριστικών αποφάσεων με ψυχραιμία και ορθολογισμό.

«Η προσπάθεια για τη μεταρρύθμιση και εξυγίανση της οικονομίας μας θα συνεχιστεί. Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα που μετέφερα στο Eurogroup και αυτή ακριβώς είναι η μεγάλη συλλογική μας ευθύνη στο εσωτερικό», ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα τεκταινόμενα στο Eurogroup.

Επεσήμανε παράλληλα ότι «έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση, έχουμε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα και δεν θα πρέπει να υπονομεύσουμε τις προοπτικές που έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται».

Έχω ζητήσει από το Eurogroup, είπε, «να κρατηθεί ανοικτό το ζήτημα της συνέχισης της χρηματοδότησης της Κύπρου για να δοθεί χρόνος και περιθώριο για τη λήψη οριστικών αποφάσεων με ψυχραιμία και ορθολογισμό».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι αναμένει να γίνει στο εσωτερικό, δεδομένων και των μέχρι στιγμής αντιδράσεων των κομμάτων, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «θεωρώ πως έχουμε πλέον ένα μικρό περιθώριο ούτως ώστε με σοβαρότητα να επανεξετάσουμε τα δεδομένα και συλλογικά να οριστικοποιήσουμε τις αποφάσεις μας».

Κληθείς να διευκρινίσει για πόσο καιρό αφήνεται ανοικτό το θέμα της Κύπρου, ο κ. Γεωργιάδης αρκέστηκε να πει ότι «έμεινε για την ώρα ανοιχτό και όπως είπε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα είναι σε ετοιμότητα και η ομάδα εργασίας του Eurogroup να επανεξετάσει την κατάσταση».