Τρεις νεκροί από την πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Γένοβας

Τρεις νεκροί, τέσσερις τραυματίες και δέκα αγνοούμενοι είναι το αποτέλεσμα της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου στον πύργο ελέγχου κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Γένοβας που σημειώθηκε περίπου στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το ασανσέρ που μετέφερε στην κορυφή του πύργου ελέγχου τουλάχιστον δέκα εργαζόμενους, που εκείνη την ώρα άλλαζαν βάρδια, φέρεται να έπεσε στο κενό. Μέρος του ύψους 50 μέτρων πύργου ελέγχου, έχει καταρρεύσει. Oι πυροσβέστες και η ακτοφυλακή παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και προσπαθούν, σε συνεργασία με τους δύτες, να εντοπίσουν τους αγνοούμενους.

Η πρόσκρουση φέρεται να προκλήθηκε από μηχανική βλάβη του πλοίου. Δύο από τις μηχανές του σταμάτησαν ξαφνικά να λειτουργούν και η πρύμνη προσέκρουσε στον πύργο.

Το πλοίο Jolly Nero ανήκει στην ιταλική εταιρεία Μεσσίνα. Ο πλοιοκτήτης Στέφανο Μεσσίνα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι πρόκειται για τραγωδία, και ότι ο ίδιος “είναι σοκαρισμένος”. Το Jolly Nero, μήκους σχεδόν 239 μέτρων, είχε μόλις σαλπάρει με προορισμό το λιμάνι της Νάπολης.

Η εισαγγελία της Γένοβας κατέσχεσε το πλοίο και προχώρησε, ήδη, σε ανάκριση του κυβερνήτη, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται, όμως, σε κατάσταση σοκ.

Ένα ελικόπτερο πετά συνεχώς πάνω από το μόλο του λιμανιού, φωτίζοντας το σημείο της θάλασσας όπου πρέπει να βρίσκονται οι αγνοούμενοι, ώστε να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι συνεχείς προσπάθειες των δυτών .