Οικολόγοι-Κατά των Νατοϊκών τοποθετήσεων στο Κυπριακό

Οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Ρασμούσεν ήταν ξεκάθαρες και πρέπει να έχουν διαλύσει τους ευσεβείς πόθους και τις ψευδαισθήσεις όσων εθελοτυφλούν και στρουθοκαμηλίζουν.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ με τις δηλώσεις του υιοθέτησε τους τουρκικούς σχεδιασμού για διασύνδεση της οικονομικής κρίσης της Κύπρου και της Ελλάδας, με το Κυπριακό και το φυσικό αέριο. Ιδιαίτερα προκλητικός ο κ. Ρασμούσεν μίλησε για δύο τμήματα της Κύπρου και για τα εμπόδια στις σχέσεις ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω κυπριακού.

Η δήλωσή του για πάγωμα των διαδικασιών αξιοποίηση των κοιτασμάτων του φυσικού αερίου μέχρι την ικανοποίηση των τουρκικών σχεδίων προκάλεσε την δικαιολογημένη αντίδραση της κυβέρνησης.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών έχει κάθε καλή διάθεση να αποδεχθεί τις διακηρύξεις της κυβέρνησης. Όμως δε είναι αρκετές οι διακηρύξεις. Χρειάζεται σχέδιο αποφυγής και σχέδιο διαφυγής. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Β που να αποτρέπει την εφαρμογή νέων πιο επικίνδυνων διλημμάτων.

Αναμένουμε από την κυβέρνηση να έχει την πολιτική σοφία να προετοιμάσει και επεξεργαστεί πάντα σε συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της απειλής για διασύνδεση της διαχείρισης του φυσικού αερίου με την οικονομική κρίση και την ικανοποίηση των τουρκικών σχεδίων στο κυπριακό. –