“Το καθεστώς της ΤΚ αποθαρρύνει τις επενδύσεις”

Η Τράπεζα Κύπρου θα πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να εξέλθει από το καθεστώς εξυγίανσης, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ερωτηθείς σχετικά.

«Αυτό είναι κάτι για το οποίο η Κυβέρνηση φωνάζει εδώ και μήνες και διατυμπανίζει προς όλες τις κατευθύνσεις και με όλους τους τρόπους ότι, θα πρέπει το ταχύτερο δυνατόν η Τράπεζα Κύπρου να βγει από το καθεστώς εξυγίανσης, έτσι ώστε να υπάρξει εμπιστοσύνη ξανά, και από την Κύπρο και από το εξωτερικό, στο τραπεζικό μας σύστημα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Διότι, όπως εξήγησε, «ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις που θέλουμε να προσελκύσουμε στην Κύπρο, αλλά και σε ό,τι αφορά τις εργασίες κυπριακών εταιρειών στο εξωτερικό, είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση νόμου του Προέδρου του ΔΗΣΥ σε σχέση με το θέμα της αναδόμησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «αυτό το θέμα είναι ζήτημα που αφορά και εξετάζει η Βουλή».

«Η Κυβέρνηση έχει εκφράσει τη σύμφωνη γνώμη της για ενίσχυση και καλύτερη λειτουργία και καλύτερη εταιρική διακυβέρνησης της Κεντρικής Τράπεζας καθώς και για τη διαφάνεια, η οποία πρέπει να υπάρχει», είπε.

Κληθείς να πει τη θέση της Κυβέρνησης για το θέμα Βγενόπουλου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «είναι πάγια τακτική της Κυβέρνησης όταν θέματα βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης να μην τα σχολιάζει. Το θέμα έχει πάει στη δικαιοσύνη και η κυπριακή δικαιοσύνη, της οποίας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, θα αποφανθεί».