Να εκδιωχθούν οι εργάτες από τριτοκοσμικές χώρες

Την ίδια ώρα που η ανεργία στην Κύπρο έσπασε και το φράγμα των 70,000 ανέργων,  με τους νέους κάτω των 25 ετών να καταλαμβάνουν το 32,7%  και χωρίς να υπολογίζονται οι χιλιάδες άγραφοι άνεργοι στις κρατικές υπηρεσίες, τίποτα ουσιαστικό δεν φαίνεται να γίνεται ώστε να σταματήσει η εισροή ξένου εργατικού δυναμικού, ή για να αποχωρήσουν κάποιοι από αυτούς από την χώρα μας.

Η κυβέρνηση του τέως πρόεδρου Δημήτρη Χριστόφια, μας τους κουβαλούσε κατά δεκάδες τους τριτοκοσμικους εργάτες,  δήθεν για πολιτικό άσυλο.

Και για να μην ξεχνιόμαστε να θυμηθούμε λίγο το τελευταίο 6μήνο της διακυβέρνησης του αείμνηστου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών ο Χρήστος Πατσαλίδης.  Τότε που το ΑΚΕΛ παραιτήθηκε από την συγκυβέρνηση που έφτιαξαν Χριστόφιας- Παπαδόπουλος και έφυγε ο κ. Συλικιώτης από το υπουργείο Εσωτερικό και πήρε τη θέση του ο κ. Πατσαλίδης.

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας των τριτοκοσμικών εργατών ένα Σαββατιάτικο πρωινό  έξω από το σχετικό υπουργείο με την στήριξη του κ. Συλικιώτη, με επεισόδια με την αστυνομία και την περιβόητη δήλωση του ότι “σύντομα θα γυρίσει στο υπουργείο Εσωτερικών”…

Πράγμα που έκανε και γύρισε με την εκλογή Χριστόφιας στη προεδρία της Δημοκρατίας και γέμισε η Κύπρος ξένους τριτοκοσμικούς που παίρνουν τις δουλειές από τους Κύπριους.

Τώρα ήρθε η ώρα που η νέα κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη  πρέπει να βάλει φραγμούς, ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι Κύπριοι και με τις νέες θέσεις εργασίας να είναι ελάχιστες.

Δεν γίνεται η Κύπρος να παραμείνει ξέφραγο αμπέλι…