Το δάκρυ Χριστόφια, ο αγώνας που…δεν δόθηκε και η χαμηλή συσπείρωση του ΑΚΕΛ

Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές και ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης, παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει συσπείρωση στο κόμμα, λόγω της «λανθασμένης αντίληψης» ότι για την κατάσταση της οικονομίας ευθύνεται η κυβέρνηση.

Έχουν περάσει δύο μήνες από το δάκρυ του Δημήτρη Χριστόφια, όταν από το βήμα του συνεδρίου της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας, μιλούσε για τις συνθήκες υπό τις οποίες διαπραγματεύθηκε η χώρα με την τρόικα την ένταξή της στο μνημόνιο. Και διαβεβαίωνε ότι σκεφτόταν «το καλό των απλών ανθρώπων» για το οποίο θα αγωνιζόταν «μέχρι και την τελευταία του πνοή».

Η αναποφασιστικότητα και η έλλειψη συσπείρωσης, φανερώνουν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έπεισε στον «αγώνα» του. Και πως άλλωστε όταν οι πρώτοι που έχουν «χτυπηθεί» από τα μέτρα περικοπών είναι οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας δεσμευόταν στην αρχή της θητείας του για μία δίκαιη θητεία. Και κατέληξε στο τέλος της θητείας του με ανέργους και συσσίτια και μία οικονομία παραδομένη στους όρους της τρόικας και των απαιτήσεων των δανειστών.

Σε δημοσίευμα του Reuters εκτιμάται ότι κάθε Κύπριος πολίτης, άνδρας, γυναίκα και παιδί,  είναι χρεωμένος, χωρίς να το ξέρει κατά 19.722 ευρώ. Τόσα αναλογούν στον καθένα για τη σωτηρία της Κύπρου.

Οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ δεν συσπειρώνονται γιατί βλέπουν τον πρόεδρο Χριστόφια αντί να δίνει τον αγώνα που υποσχέθηκε για τον λαό που τον ανέδειξε στο ύψιστο αξίωμα με τη ψήφο του, να διορίζει τελευταίες ώρες «ημετέρους» με αποφάσεις που βάλλονται από όλο τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου.

Οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ δεν συσπειρώνονται γιατί βλέπουν άτακτες ασκήσεις επί χάρτου, με επικίνδυνες μακροπρόθεσμα συνέπειες για την Κύπρο, και όχι κινήσεις αποφασιστικές, εντός και εκτός συνόρων, για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη.