Την Άνοιξη του 2014 θα έχουμε πληρέστερη εικόνα για πετρέλαιο στο οικόπεδο 12

Ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, δήλωσε ότι την Άνοιξη του 2014 θα έχουμε καλύτερη εικόνα για το ενδεχόμενο ύπαρξης πετρελαίου στο οικόπεδο 12.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με  το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ο Υπουργός Ενέργειας καταρχάς υπενθύμισε παλαιότερη μελέτη του αμερικανικού Ινστιτούτου Γεωλογικών Ερευνών, η οποία αναφέρονταν στην παρουσία τόσο φυσικού αερίου όσο και πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η πρόβλεψη για φυσικό αέριο σταδιακά επιβεβαιώνεται, συνεπώς μπορεί κάποιος εύλογα να συμπεράνει ότι οι προοπτικές ύπαρξης και πετρελαίου είναι καλές. Το καλοκαίρι του 2013 η Noble ολοκλήρωσε τρισδιάστατες έρευνες στο οικόπεδο 12, τα ευρήματα των οποίων αναλύονται και θα γίνουν γνωστά την Ανοιξη του 2014», επισήμανε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι «τότε θα έχουμε πληρέστερη εικόνα κατά πόσο υπάρχει πετρέλαιο, ενώ η επιβεβαιωμένη παρουσία του θα διευκρινιστεί μόνο αφού γίνει γεώτρηση».

Ο κ. Λακκοτρύπης θα έχει σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους σημαντικών δεξαμενών σκέψης στις Βρυξέλλες, εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία ενέργειας, καθώς και οργάνων της ΕΕ.

Επίσης, ο Υπουργός θα συναντηθεί σήμερα με δημοσιογράφους από κοινοτικά έντυπα, διεθνή πρακτορεία και ευρωπαϊκές εφημερίδες, τους οποίους θα ενημερώσει σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα υδρογονανθράκων.