Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Τραπεζίτες στο μικροσκόπιο» γράφει στο κύριο θέμα του ότι πρόσθετες έρευνες στις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή βρίσκονται σε εξέλιξη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όπως αποκαλύπτει η Πρόεδρος της Επιτροπής σε συνέντευξη στην εφημερίδα. Αλλού, γράφει ότι εκπρόσωπος του Επιτρόπου Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε απάντησε στην εφημερίδα, σχετικά με την εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό, ότι ο εκπρόσωπος του Προέδρου Μπαρόζο, Πίτερ βαν Νούφελ, ήδη συμβάλλει ενεργώς στη διαδικασία. Επίσης, αναφέρει ότι οι παρουσιάσεις της Κυβέρνησης προς επενδυτές, για την έκδοση ομολόγων 500 εκ. ευρώ, ξεκινούν από το Λονδίνο.

Αλήθεια: Με τίτλο «Ανοίγουν υποθέσεις για `μεγάλα κεφάλια`» γράφει ότι η επιχείρηση στη Λάρνακα φέρνει στο φως και άλλες υποθέσεις που αφορούν «μεγάλα κεφάλια», όπως δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ προστίθεται ότι σειρά παίρνουν και άλλες επαρχίες στον πόλεμο που άνοιξε η Αστυνομία με τους ανθρώπους της νύχτας, Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στις εισηγήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, τους κανόνες απασχόλησης, τις αποσπάσεις, την επαγγελματική ανέλιξη, τις παιδαγωγικές πρακτικές, την αξιολόγηση και την ηγεσία του σχολείου. Επίσης, η εφημερίδα επικαλείται διπλωματικές πηγές, οι οποίες εκτιμούν ότι ο Ντερβίς Έρογλου θα σκληρύνει ακόμα περισσότερο τη στάση του στο Κυπριακό για να κερδίσει την επανεκλογή του.

Σημερινή: Με τίτλο «Ψήνουν αύξηση του εκλογικού μέτρου»  γράφει ότι επανέρχονται οι συζητήσεις για αύξηση του εκλογικού μέτρου, μετά το εκκωφαντικό ποσοστό αποχής στις Ευρωεκλογές, ενώ οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, βρίσκονται ήδη σε διαβουλεύσεις για το θέμα. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι οι δανειστές διαμηνύουν ότι πρέπει να σταματήσει η απλόχερη παραχώρηση κυβερνητικών εγγυήσεων. Επίσης, γράφει ότι το Υπουργείο Οικονομικών βολιδοσκοπεί το ενδιαφέρον επενδυτών και κάνει αναγνωριστική επιχείρηση εξασφάλισης ρευστού για να καλύψει το υπόλοιπο των δανείων που λήγουν φέτος.

Χαραυγή: Με τίτλο «Ράβε-ξήλωνε για το πολυασφαλιστικό» γράφει ότι μελέτες που κόστισαν εκατομμύρια για ένα λειτουργικό και βιώσιμο ΓεΣΥ ρίχνονται στα σκουπίδια, για να γίνουν νέες, ώστε η Κυβέρνηση να πετύχει αυτό που θέλει, ένα πολυασφαλιστικό σύστημα υγείας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα 500 εκ. ευρώ από την έκδοση ομολόγων θα πάνε για στήριξη των τραπεζών και δεν αναμένεται κανένα όφελος για την κοινωνία. Ακόμη φιλοξενεί συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή του ΚΝΕ Θωμά Καζάκου, ο οποίος λέει ότι είναι αναγκαία η χάραξη εθνικής ναυτιλιακής πολιτικής.

Καθημερινή: Με τίτλο «Με πέντε ανοικτά μέτωπα η Τουρκία», αναφέρεται σε Συρία, Ιράκ, Ισραήλ, Αρμενία και Μαύρη Θάλασσα και γράφει ότι οι ραγδαίες εξελίξεις στο Ιράκ ανατρέπουν τις ισορροπίες, προκαλούν κυκλώνες στην Τουρκία και δίνουν τη δυνατότητα στη Λευκωσία να εξασφαλίσει ρόλο υπολογίσιμου παίκτη στην περιοχή. Εξάλλου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο Διαμεσολαβητής Παύλος Ιωάννου τοποθετεί την έναρξη αποδοχής αιτήσεων για αναδιάρθρωση δανείων από τον Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης περί τα τέλη του 2014. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές θα πετούν στο Στάνστεντ, αν πωληθεί η χρονοθυρίδα στο Χίθροου.

Μάχη: Με τίτλο «Ναι, υπάρχουν καθυστερήσεις και ολιγωρίες» και φιλοξενεί συνέντευξη του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος δηλώνει παρών εάν προκύψει θέμα κένωσης της θέσης του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ. Δημοσιεύει, επίσης, παρέμβαση της Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Ελένης Θεοχάρους, η οποία κάνει λόγο για μια σιωπηλή, αλλά ενεργή επανάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρώπη. Επίσης, γράφει ότι άπαντες στο Υπουργείο Οικονομικών κινούνται σε ρυθμούς επιστροφής στις διεθνείς αγορές, από τις οποίες η Κύπρος αποκλείστηκε εδώ και τρία χρόνια.

Sunday Mail: Με τίτλο «Έρχεται η σχολική μεταρρύθμιση» αναφέρεται στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία αναδεικνύει θέματα τοποθέτησης, αξιολόγησης και προαγωγής των λειτουργών στη δημόσια εκπαίδευση. Ακόμη γράφει ότι μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την Λαϊκή, η Τράπεζα Κύπρου δίνει πλέον έμφαση στους πελάτες. Επίσης, γράφει ότι επικρατεί σκεπτικισμός σε σχέση με αναφορές ότι οι Ε/κ καθίστανται μειοψηφία στο νησί.