Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο του Υπουργού Εξωτερικών της Βουλγαρίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Kristian Vigenin έφτασε στην Κύπρο σήμερα το πρωί για διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κύπρο ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ θα έχει συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογο του Ιωάννη Κασουλίδη με τον οποίο θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, τις διμερείς σχέσεις και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, το Κυπριακό, την κατάσταση στις χώρες της Νότιας Γειτονίας, τις εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς και άλλα ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, οι επαφές του Βούλγαρου ΥΠΕΞ αρχίζουν το πρωί της Δευτέρας με κατ` ιδίαν συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη, την οποία θα ακολουθήσουν επίσημες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Ακολούθως, ο κ. Vigenin θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στις 10:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ λίγο αργότερο θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου και θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β`.

Λίγο μετά το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και αμέσως μετά θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ θα επισκεφτεί επίσης το Βυζαντινό Μουσείο και Πινακοθήκη στη Λευκωσία και την Εκκλησία του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.

Θα αναχωρήσει από την Κύπρο το απόγευμα της Δευτέρας.