Στην Τούλα Κακουλή το Α’ βραβείο του Διαγωνισμού Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς 2012 του ΡΙΚ

Το σκετς «Το μνημόσυνον τζιαι οι… μακαρίτες» της Τούλας Κακουλή απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό συγγραφής κυπριώτικου σκετς 2012 του ΡΙΚ.

Η τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Θεατράκι του ΡΙΚ «Ανδρέας Χριστοφίδης».

Στο διαγωνισμό υποβλήθηκαν 120 συμμετοχές. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής αποφάσισαν να απονείμουν τρία βραβεία, έναν έπαινο, καθώς και βραβείο για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα.

Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στην Ευγενία Πάπαλλου Σταύρου για το σκετς «Κάθε χρόνον κοσιμιάν (21) του Νιόβρη» και το τρίτο στη Ρεβέκκα Αποστολοπούλου για το σκετς «Το μυστικό της Μερόπης».

Έπαινος απονεμήθηκε στην Αστέρω Αντωνίου – Κροταλία για το σκετς «Στράταν ίσιαν τζιαί Θεόν κριτήν». Το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα απονεμήθηκε στη Γεωργία Ιορδάνου για το σκετς «Κάμετε γονιοί πκιερώστε τέκνα».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης το ΡΙΚ τίμησε την αείμνηστη ηθοποιό ΄Ελλη Παναγιώτου για τη μεγάλη της συνεισφορά στο Κυπριακό Θέατρο.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν επίσης στη Μαρούσα Αβρααμίδου για τη συμβολή της στην προαγωγή του Κυπριακού Θεατρικού Λόγου και στον Ανδρέα Κουκίδη για τη μεγάλη του προσφορά στην Κυπριακή Θεατρική Δημιουργία και Γραφή. Τις τιμητικές πλακέτες απένειμε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ κ. Μάκης Συμεού.

Τα βραβεία απένειμαν ο Γραμματέας – Γενικός Διευθυντής της Σ.Π.Ε Στροβόλου Δημητράκης Σταύρου, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ Μαρία Βασιλειάδου, ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Θέμης Θεμιστοκλέους, ο Διευθυντής Προσωπικού και Διοίκησης και Αν. Διευθυντής Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων Κώστας Νικολαΐδης και εκ μέρους του Δημάρχου Αγλαντζιάς, η Δημοτική Σύμβουλος Λίτσα Ιακωβίδου Σταύρου.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Μάκης Συμεού και ο Γενικός Διευθυντής Θέμης Θεμιστοκλέους.

Μετά την τελετή απονομής των βραβείων έγινε παρουσίαση αποσπάσματος από το κυπριώτικο σκετς «Το μνημόσυνον τζιαι οι… μακαρίτες» που πήρε το πρώτο βραβείο από τις ηθοποιούς Ρεβέκα Αποστολοπούλου και Νάτια Χαραλάμπους.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από το Μουσικό Όμιλο του ΡΙΚ.