Σαμαράς:«Βγαίνουμε οριστικά από την κρίση και τα μνημόνια»

Σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων κορυφαία στελέχη της ΝΔ όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, υπουργοί, βουλευτές κ.ά.

 

Στην ομιλία του ο κ.Σαμαράς, έκανε λόγο για έξοδο της χώρας από την κρίση:«Σήμερα βγαίνουμε οριστικά από την κρίση και από τα Μνημόνια. Βγαίνουμε όχι για να γυρίσουμε πίσω αλλά για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης και να μην επιτρέψουμε ποτέ να ξανακυλήσει η χώρα στα ελλείμματα και στα χρέη. Βγαίνουμε συντεταγμένα και τίποτε δεν θα μας εμποδίσει και δεν θα αλλάξουμε τον βηματισμό μας, βγαίνουμε με ευημερία, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 
Συνέχισε λέγοντας ότι βάζουμε πρώτα την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα, και αναπτύσσουμε ανακλαστικά εξωστρέφειας. «Η Ελλάδα σημαίνει ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, αυτά είναι τα ιδανικά μας», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
Αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών χαρακτηρίζοντας εκείνους που προκαλούν τα επεισόδια «θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων».
Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μικρές ομάδες που τους ενδιαφέρει μόνο το μπάχαλο στα πανεπιστήμια αλλά δεν θα τους περάσει. Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων από μικρές ομάδες ταραχοποιών τελείωσε. Διεθνώς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που δεν φρουρείται, αυτό δεν είναι ελευθερία, είναι η τυραννία της μειοψηφίας.

 

“Οι εικόνες που είδαμε με μικρές ομάδες ταραχοποιών είναι η υπόμνηση της κατάντιας από την οποία ξεκολλάει η Ελλάδα. Τέτοια πράγματα είναι αδιανόητα παντού στον κόσμο, αυτά είναι που μας κρατάνε πίσω και πρέπει να τα αλλάξουμε και τα αλλάζουμε με κόπο γιατί απέναντί μας έχουμε συνασπισμένες τις δυνάμεις του χθες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε και θέλουν να ματαιώσουν κάθε δυναμική μεταρρύθμιση».

 

Θύμισε ότι πρώτη η ΟΝΝΕΔ είχε ζητήσει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ότι πρότασή της είναι η συνταγματική μεταρρύθμιση που τώρα προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τη δημιουργία μη κρατικών ιδιωτικών πανεπιστημίων.