Πρόταση για συνεκμετάλλευσης φυσικού αερίου με Λίβανο

Ουσιώδης και εποικοδομητικές οι επαφές ου Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λακκοτρύπη στο Λίβανο, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης, δεν διέψευσε τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν σήμερα ότι κατά τις επαφές του κ. Λακκοτρύπη στη γειτονική χώρα αποφασίστηκε να αρχίσει συζήτηση σε επίπεδο τεχνοκρατικών επιτροπών του θέματος συνεκμετάλλευσης φυσικού αερίου που βρίσκεται μεταξύ των ΑΟΖ των δύο χωρών.

“Οι συναντήσεις του Υπουργού Ενέργειας,  στο Λίβανο ήταν όντως πολύ ουσιώδεις και εποικοδομητικές. Όταν θα κριθεί σκόπιμο να υπάρξει συγκεκριμένη δημοσιοποίηση συμφωνιών ή οτιδήποτε άλλων, αυτό θα γίνει”, ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Είπε εξάλλου ότι “αυτή η Κυβέρνηση δεν είναι Κυβέρνηση των λόγων και θα μιλά μόνο αν έχει κάτι να πει με βάση τα γεγονότα. Θα μιλούν τα γεγονότα και τα λόγια θα τα πλαισιώνουν”. Σε ερώτηση αν διαψεύδει τις πληροφορίες αυτές, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι δεν τίθεται θέμα διάψευσης και επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση μιλά με γεγονότα.

Ερωτηθείς, εξάλλου για συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με αμερικανο-εβραίους επενδυτές, που ενδεχομένως να ενδιαφέρονται για θέματα φυσικού αερίου, ο κ. Στυλιανίδης είπε πως οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας όταν δεν δίνονται στη δημοσιότητα βρίσκονται στα πλαίσια επαφών και για το λόγο αυτό διατηρείται η εμπιστευτικότητα και το απόρρητο των επαφών αυτών.