Σ. Σταύρου: “Είναι δεμένα τα χέρια και τα πόδια μου”

Ο κ. Σταύρος Σταύρου, πρόεδρος του διοικητικού  συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών , μιλώντας στο πρωινό δρομολόγιο του  ΡΙΚ, στη δημοσιογράφο Ελένη Βρετού τόνισε για ακόμη μία φορά τη τραγικότητα της κατάστασης που επικρατεί στην εταιρεία και ανέφερε:

“Εάν δεν βρεθεί λύση  μέχρι τη Τετάρτη οι Κυπριακές  Αερογραμμές  κλείνουν…. Όλες οι συντεχνίες έδωσαν τη συγκατάθεση τους να μειωθούν οι μισθοί, εκτός της συνεχνίας των φίλων πιλότων που δεν δέχτηκαν και είναι αρνητικοί.

Φυσικά δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για αποζημιώσεις των υπαλλήλων διότι τα ταμεία είναι άδεια και από το περασμένο Σεπτέμβριο περιμέναμε από τη  κυβέρνηση για συνεργασία προς εφαρμογή του νέου σχεδίου… Τώρα πια όμως βρισκόμαστε  στο τέλος και πρέπει να υπάρξει λύση εδώ και τώρα.

Όσο για τους Κινέζους αν δεν πέσουν οι υπογραφές δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Είδαν πολλά τα μάτια μου κ. Βρετού. Γι αυτό αν δεν δω υπογραφές δεν πιστεύω. Και  αυτό θα φανεί σε λίγα εικοσιτετράωρα..”

Τελειώνοντας ο κ. Σταύρου είπε ότι “τα χέρια μου και τα πόδια μου είναι δεμένα γιατί όλες  οι αποφάσεις παίρνονταν από τον μεγαλομέτοχο που είναι  η Κυπριακή δημοκρατία. Φανταστείτε για να αλλάξει ένα δρομολόγιο χρειάζεται  η έγκριση του υπουργικού συμβουλίου γιατί αυτό θεωρείτο πολιτική απόφαση”.