Ποιος δεν ήθελε έλεγχο στον Συνεργατισμό από τον Γ. Ελεγκτή;

Γιατί κάποιοι στον Συνεργατισμό και στη Κυβέρνηση δεν ήθελαν να διενεργήσει τον απαραίτητο έλεγχο στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης;

Κάποιοι “έστησαν πόδι”  και δεν ήθελαν “μέσα στα πόδια” τους τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη στον Συνεργατισμό. Δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος.

Φυσικά μεγάλη ευθύνη φέρει και η Βουλή των αντιπροσώπων, γιατί τον Νοέμβριο του 2016, συνηγόρησε και υπερψήφισε πρόταση που κατατέθηκε  από το ΔΗΣΥ, για πλήρη αποκλεισμό του Γενικού Ελεγκτή από τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο της ΣΚΤ.

Με την υπερψήφιση της τροπολογίας,  η αρμοδιότητα ελέγχου από τον Γενικό Ελεγκτή περιορίζεται στο διαχειριστικό έλεγχο και περιορίζει τις αρμοδιότητες ελέγχου σε ό,τι αφορά στο απόρρητο των τραπεζικών λογαριασμών.

Έτσι η Ελεγκτική Υπηρεσία  όπως ανέφερε και στην ανακοίνωσή της, σεβόμενη την απόφαση της Βουλής  τερμάτισε κάθε έλεγχο.

Η αλήθεια είναι μία και ας την παραδεχτούν μερικοί: Εάν ο Γενικός Ελεγκτής διενεργούσε τον απαιτούμενο έλεγχο δεν θα είχαμε φτάσει στο αρνητικό αποτέλεσμα του ξεπουλήματος του Συνεργατισμού.

Η Βουλή, που ο Κυπριακός λαός έχει εκλέξει ως αντιπρόσωπό του και  υπερψήφισε τον αποκλεισμό του Γενικού Ελεγκτή από τον Συνεργατισμό, τι έχει να μας πει τώρα;