Μπουφάν που προκαλεί ηλεκτροσόκ σε επίδοξους βιαστές!

Τέσσερις φοιτητές στο Μεξικό ισχυρίζονται ότι κατασκεύασαν ένα μπουφάν που προστατεύει από επιθέσεις εκείνους που το φοράνε.

Αφού «ενεργοποιηθεί», τα μανίκια του τζάκετ μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτρικό σοκ, απωθώντας αυτόν που το πιάνει, όπως αναφέρει το BBC.

Οι φοιτητές αναφέρουν ότι η ιδέα τους ήρθε από τα υψηλά νούμερα σεξουαλικών επιθέσεων στην πόλη τους. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι το ηλεκτρικό σοκ είναι αρκετά χαμηλής έντασης ώστε το ρούχο να μην κατατάσσεται ως όπλο, αλλά είναι αρκετά δυνατό για να τρομάξει κάθε επίδοξο επιτιθέμενο.

Οι τέσσερις φοιτητές σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Monterrey και την έμπνευση είχαν σε ένα μάθημα για την επιχειρηματικότητα.

«Ακούσαμε από πολλές φίλες και γνωστές για επιθέσεις που έχουν υποστεί. Αφού κάναμε έρευνα για την έμφυλη βία σκεφτήκαμε να φτιάξουμε αυτό το ρούχο» είπε η Anaid Parra.

Οι φοιτητές αγόρασαν ένα βαμβακερό μπουφάν και έβαλαν σε αυτό μία μπαταρία 9 Volt, έναν μετασχηματιστή, καλώδια που εξασφαλίζουν ότι αυτός που φοράει το τζάκετ δεν θα χτυπηθεί από ρεύμα, έναν διακόπτη για να κλείνει και ένα φως LED.

Όταν το σύστημα ενεργοποιηθεί, αν κάποιος ακουμπήσει τα ηλεκτρόδια στα μανίκια, το κύκλωμα κλείνει και ένα ηλεκτρικό σοκ χτυπάει το άτομο που τα ακουμπάει.

Η φοιτήτρια Νομικής Guadalupe Martínez αναφέρει ότι δεν είναι παράνομο, καθώς η ένταση είναι τόσο χαμηλή που δεν παρουσιάζει κάποια απειλή για τη ζωή του επιτιθέμενου. Χαρακτηριστικά επισημαίνει: «Είναι ένα αμυντικό εργαλείο».

Το πρωτότυπο χρειάστηκε τρεις μήνες για να φτιαχτεί από την ομάδα. Οι φοιτητές λένε ότι θα ήθελαν να το εξελίξουν περισσότερο και να συμπεριλάβουν αισθητήρες και ηλεκτρόδια και σε άλλα σημεία, εκτός από τα μανίκια. Ισχυρίζονται ότι το τζάκετ θα πωλείται περίπου στα 50 δολάρια.