Πάει γυρεύοντας ο Πανίκος Δημητριάδης

Τεντώνει το σχοινί στις σχέσεις του με την νέα κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση από τον Δημήτρη Χριστόφια και το ΑΚΕΛ.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας ενώ επί Χριστόφια δεν λάμβανε καμία πρωτοβουλία που να έφερνε σε δύσκολη θέση τον τέως Πρόεδρο, ξαφνικά αποφάσισε να μεταβεί στη Φρανκφούρτη την πιο κρίσιμη ημέρα των διαπραγματεύσεων, από όπου και έκανε και δηλώσεις για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα έσοδα από τόκους καταθέσεων.

Η δήλωσή του προκάλεσε θυμό και οργή και διαψεύστηκε αμέσως από το Προεδρικό Μέγαρο σε όλους τους τόνους, καθώς με τα λεγόμενά του ο Πανίκος Δημητριάδης αυτό που κατάφερε να κάνει ήταν να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στα διαπραγματευτικά «χαρτιά» του Νίκου Αναστασιάδη. Στην ουσία σχεδόν μηδένισε τη διαπραγματευτική ισχύ του νέου Προέδρου στο θέμα του «κουρέματος» των καταθέσεων.

Πρόκειται για κάκιστες υπηρεσίες σε μια κρίσιμη στιγμή για την νέα κυβέρνηση και τον λαό, από ένα πρόσωπο που όφειλε να συμβάλλει με τον τρόπο του στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο.

Αφού, ο Πανίκος Δημητριάδης διαφωνεί και διαφοροποιείται, όπως  φάνηκε, γιατί δεν αποχωρεί;

Βάσω Κυριακάκη