Ο Τσίπρας θέλει να βάλει ”φρένο” στις διαφωνίες και ασυνεννοησία Κουμουνδούρου – Μαξίμου

Μετεκλογικές διευθετήσεις από …παλαιότερα εκκρεμούν για τον ΣΥΡΙΖΑ και με την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τις ΗΠΑ, αναμένεται να ανοίξει ένας νέος κύκλος διεργασιών στο εσωκομματικό πεδίο.

Πρώτο βήμα, -με το βλέμμα στραμμένο προς το Συνέδριο-, είναι η εκλογή της νέας Πολιτικής Γραμματείας, αφού μετά την αποχώρηση της “Αριστερής Πλατφόρμας” και την παραίτηση του Τάσου Κορωνάκη από τη θέση του γραμματέα, το όργανο αδράνησε και έμεινε σχεδόν με τα μισά του μέλη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του κόμματος έχει κατά νου να αναβαθμίσει τη λειτουργία του ανώτατου εκτελεστικού οργάνου, επιστρατεύοντας στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή ακόμα και υπουργούς. Κι αυτό, γιατί στόχος είναι να αποκτήσει το απαιτούμενο κύρος, αποτελώντας ταυτόχρονα τον απαραίτητο συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε κυβέρνηση και κόμμα για να αποφεύγονται “κρούσματα” ασυνεννοησίας και έντονων διαφωνιών σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου.

Ο νέος γραμματέας
Δεύτερο βήμα, είναι η εκλογή του νέου γραμματέα, ο οποίος και θα αναλάβει από κοινού με τα παραπάνω μέλη την οργανωτική ανασυγκρότηση και την πορεία του κόμματος προς το Συνέδριο.
Μέχρι στιγμής, ακούγεται εντονότατα το όνομα του Παναγιώτη Ρήγα ο οποίος πρόσκειται στην «Πλατφόρμα 2010» και έχει μακρά οργανωτική διαδρομή από τα χρόνια του Συνασπισμού.

Αίνιγμα η στάση των «53»
Ωστόσο, δεν λείπουν οι φωνές από τους «53» που διατυπώνουν την άποψη ότι ίσως θα πρέπει να υπάρξει κι άλλος υποψήφιος, χωρίς ωστόσο να έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο ή να έχει βρεθεί ποιος πρέπει να είναι. Επίσης, παραμένει άγνωστο κατά πόσο οι «53» θα στηρίξουν στην Κεντρική Επιτροπή (η οποία προγραμματίζεται για τις 10 Οκτωβρίου) την πρόταση της ηγεσίας για το νέο γραμματέα ή αν θα επιλέξουν να… ρίξουν “λευκό”.

“Φρένο” μπαίνει τέλος και στην έντονη φημολογία ότι για τη θέση του γραμματέα προορίζεται ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Πρόκειται για μία λύση που ναι μεν θα επιθυμούσαν αρκετά στελέχη, πλην όμως δεν… προχωράει, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο κ. Σακελλαρίδης -μετά την άρνησή του να αναλάβει υπουργείο- δεν θέλει χρεωθεί την ευθύνη για την πορεία του κόμματος.

Όσο για τον Τάσο Κορωνάκη, του οποίου η στρατιωτική θητεία ολοκληρώνεται σε τρεις περίπου εβδομάδες , παραμένει κανονικά στο κόμμα.