Οι εργαζόμενοι στις ΚΑ διαμαρτύρονται έξω από τη Βουλή

“Ο τόπος χρειάζεται εθνικό αερομεταφορέα”

Οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές πραγματοποιούν από τις 11:00 εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, την ίδια ώρα που οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Ελέγχου και Οικονομικών, συνέρχονται σε κοινή συνεδρία τους, στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Συγκοινωνιών και Έργων, Χάρη Γεωργιάδη και Μάριο Δημητριάδη, με θέμα την ενημέρωση για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Με πανό που γράφουν: «Ο τόπος χρειάζεται εθνικό αερομεταφορέα», «Απαιτούμε διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών», «Όχι, άλλοι εργαζόμενοι στην ανεργία», «Απαιτούμε διασφάλιση του Ταμείου Προνοίας των εργαζομένων», «Κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών = 1.000 Νέοι Άνεργοι».

Η Αστυνομία έκλεισε με κιγκλιδώματα τους δρόμους που οδηγούν στην είσοδο του κτιρίου της Βουλής και περιόρισε τους συγκεντρωθέντες στην αρχή της Λεωφόρου Νεχρού που οδηγεί στην είσοδο του κτιρίου της Βουλής.

Η Κάτια Κούτρη, η οποία δουλεύει αρκετά χρόνια στην εταιρεία, σε δηλώσεις της είπε ότι διαμαρτύρονται για ξεπούλημα.

«Θέλουμε να μας δώσουν στοιχεία. Ήρθαμε εδώ να διαμαρτυρηθούμε, διότι οι εταιρείες που έδωσαν προσφορές για τις Κυπριακές Αερογραμμές είναι αρκετές. Τα επέταξαν στα σκουπίδια που θα μπορούσαν και ο εθνικός αερομεταφορέας να μείνει ζωντανός και οι εργαζόμενοι να έχουν τις δουλειές τους και να πετούμε ψηλά χωρίς να ντρεπόμαστε. Πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση να βάλει ένα φρένο. Δεν μπορεί να ξεπουληθούμε μες τούτο τον τόπο. Είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε.

Η Παναγιώτα Ευσταθίου, εργαζόμενη στην εταιρεία, σε δηλώσεις της είπε ότι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για ξεπούλημα των Κυπριακών Αερογραμμών.

Όπως είπε, ο εθνικός αερομεταφορέας πρέπει να σωθεί, διότι όχι μόνο οι υπάλληλοι θα μείνουν άνεργοι, αλλά και η οικονομία όλου του τόπου βασίζεται πάνω στον αερομεταφορέα.

Ανέφερε, επίσης, ότι όπως οι εκάστοτε Κυβερνήσεις με τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια και τους Διευθυντές που είχαν διορίσει, έφεραν την εταιρεία σε αυτή την κατάντια με τις ενέργειες που είχαν κάνει.

«Δημιουργώντας την Hellas jet και φέρνοντας τα 330, δημιούργησαν τα 100 εκατομμύρια που η Κυβέρνηση επιχορήγησε στις Κυπριακές Αερογραμμές. Άρα, η Κυβέρνηση όπως τα έχει κάνει να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν φταίνε ούτε οι υπάλληλοι, ούτε και ο τόπος. Κλείνοντας τις Κυπριακές Αερογραμμές θα ζημιωθεί ο τόπος όλος», συμπλήρωσε.

Η Μαρία Μυλωνά Μιχαήλοβιτς, η οποία είχε απολυθεί από τις Κυπριακές Αερογραμμές, σε δηλώσεις της είπε ότι ήταν αεροσυνοδός για 21 χρόνια και παρόλο που απολύθηκε συμμετέχει στην διαμαρτυρία, γιατί, όπως είπε, «πιστεύω ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές είναι η δυνατή και ενωμένη Κύπρος που οφείλουμε να φωνάξουμε σε όλη την Ευρώπη».

«Δεν με πειράζει ότι απολύθηκα. Αγαπώ την εταιρεία και θέλω να ζήσει. Οι υπάλληλοι πραγματικά κάνουν ό,τι μπορούν. Έχουν δώσει την ψυχή τους. Είναι η ζωή τους. Οφείλουν οι κυβερνώντες όπως τα αναποδογύρισαν να τα ισιώσουν. Όλα τα Διοικητικά Συμβούλια, όλοι οι Πρόεδροι, δεν θα πω ονόματα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη σε αυτό τον κόσμο, σε αυτές τις οικογένειες. Έχω δύο παιδιά και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να είμαστε στα πιστεύω μας δυνατοί. Έτσι μεγαλώνω τα παιδιά μου. Ζήτω η Κύπρος. Ζήτω οι Κυπριακές Αερογραμμές», κατέληξε η κ. Μιχαήλοβιτς, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωθέντες.