Ν.Αναστασιάδης: «Θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε πείσμα»

«Θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε πείσμα» δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας, παράλληλα, τις ευχαριστίες τους προς την Υπάτη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου για την αλληλεγγύη που επιδεικνύει προς την Κύπρο και τους πολίτες της «που βιώνουν μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλούσε στο πλαίσιο της δεξίωσης που παρέθεσε προς τιμή της Βασίλισσας Ελισάβετ για τα γενέθλια της ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου Μάθιου Κιντ, στην οικία του Υπάτου Αρμοστή στη Λευκωσία.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «ειλικρινά δεν νομίζω ότι θα υπήρχε καλύτερος συμβολισμός για γενέθλια της Βασίλισσας απ’ αυτή την ενέργεια της Υπάτης Αρμοστείας να φιλοξενήσει απόψε και να δώσει έμφαση στο ρόλο που διαδραματίζουν οι εθελοντικές οργανώσεις, αλλά και όσοι στηρίζουν τις εθελοντικές οργανώσεις».

«Πραγματικά θέλω να σας συγχαρώ και αυτό είναι ένα πνεύμα αλληλεγγύης προς την Κύπρο και τους πολίτες της που βιώνουν μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε, επίσης, την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου «για τη σημαντική συμβολή και συνδρομή της» στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχε να αντιμετωπίσει η Κύπρος τις κρίσιμες ώρες μετά τις αποφάσεις του Eurogroup με την εδώ αποστολή εμπειρογνωμόνων στη διαχείριση κρίσεων «χωρίς την όποια επιβάρυνση»

«Θερμότατα σας ευχαριστώ και είναι γνωστό ότι προσπαθούμε αυτή την ώρα για μια άλλη εξίσου σημαντική συνεργασία που αφορά τον εκσυγχρονισμό και τη νέα δομή της διοίκησης», είπε.

« Όλοι το ομολογούμε, ανεξάρτητα από τις τότε υπάρχουσες συνθήκες, ότι αν ακόμα είμαστε περήφανοι για κάτι είναι για τη Δημόσια Υπηρεσία», της οποίας η δομή και ο τρόπος λειτουργίας στηρίζεται, όπως είπε, στο αγγλικό σύστημα διοίκησης.

Ο Πρόεδρος είπε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό το να έχουμε τη συμβολή των Βρετανών εμπειρογνωμόνων» και σ’ αυτό τον τομέα προκειμένου, μαζί με τους δικούς μας εμπειρογνώμονες, όπως είπε, να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες του κυπριακού κράτους.

Ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε και συνεχάρη τους εθελοντές και όσους συμβάλουν στην ενίσχυση του έργου τους, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «αυτό που θέλω να βεβαιώσω όλους είναι ότι θα τα καταφέρουμε διότι έχουμε πείσμα, διότι έχουμε περάσει δύσκολες συνθήκες, δύσκολες εποχές».

Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ο Πρόεδρος είπε ότι «θέλω να πιστεύω ότι η βοήθεια που θα τύχουμε από όλους τους φίλους στην Ευρώπη θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για να ξαναβρεθούμε μαζί» προκειμένου να καταστεί, όπως είπε, η Κύπρος «μια ευρωπαϊκή και σύγχρονη πατρίδα και παράδεισος για όλους».

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Ύπατο Αρμοστή για τη φιλοξενία και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.

Από την πλευρά του, ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου Μάθιου Κιντ, μιλώντας στα ελληνικά, είπε ότι η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη κατά πρώτον στους εθελοντές και κατά δεύτερον σε όλους όσοι στηρίζουν το έργο τους σ’ αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνά η Κύπρος.

Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το πνεύμα της αλληλεγγύης, αυτή η κυπριακή παράδοση της αλληλοβοήθειας θα αποτελέσει σημαντικό θεμέλιο για τις προσπάθειες της Κύπρου και του λαού της, να εξέλθει σύντομα από τις σημερινές δυσκολίες», κατέληξε.