Ντροπή για την Κύπρο ο θάνατος της 40χρονης Ρουμάνας

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, χαρακτήρισε ντροπή για όλη την Κύπρο,  το θάνατο της 40χρονης Ρουμάνας η οποία έσβησε αβοήθητη μπροστά στα μάτια του πεντάχρονου παιδιού της σε διαμέρισμα στη Λάρνακα.

“Είναι ντροπή για την Κύπρο, είναι ντροπή για την κοινωνία μας. Είναι διπλή ντροπή γιατί είναι και αλλοδαπή. Γιατί ίσως στέλλεται και το μήνυμα πως δείχνουμε ίσως και περισσότερη αδιαφορία αν κάποιος συμπολίτης μας δεν είναι Κύπριος, για αυτό πρέπει να είμαστε διπλά ευαίσθητοι“, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου κληθείς να σχολιάσει το τραγικό γεγονός στο περιθώριο της πρώτης συνάντησης των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Όπως είπε, οι αποφάσεις που λαμβάνονται έχουν αξία όταν είναι προληπτικές.

Επεσήμανε την ανάγκη να γίνουμε επιμηθείς. “Μια ζωή μάθαμε σε αυτό τον τόπο να ενεργούμε εκ των υστέρων πυροσβεστικά. Δεν είναι ότι καλύτερο να συνεχίσουμε να το πράττουμε και για να μην ξαναβιώσουμε περιστατικά, όπως αυτό, για το οποίο νοιώσαμε ντροπή, όπως αυτά στις κεντρικές φυλακές, πρέπει οι υπηρεσίες του κράτους μαζί με τους πολιτικούς προϊσταμένους να εξετάσουν στον κάθε τομέα τι είναι πιθανόν να συμβεί ως καταστροφή”.

“Βαρέθηκε ο κόσμος να βλέπει εμάς τους πολιτικούς μετά από κάποια τραγωδία να ρίχνουμε δάκρυα, πρέπει να προλαβαίνουμε τα δάκρυα”, κατέληξε.