Μανώλης Γλέζος: Άδικα ψάχνετε ανθρώπινη πλευρά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

«Στη Γερμανία των 90 εκατομμυρίων έφτασαν 800 χιλιάδες πρόσφυγες και απειλείται η καθαρότητα της Αρίας φυλής…

Με μια αιχμηρή ανάρτηση στο Διαδίκτυο απάντησε στις νέες επικρίσεις Σόιμπλε κατά της Αθήνας ο Μανώλης Γλέζος, σχολιάζοντας την κριτική του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για τον τρόπο που η Αθήνα διαχειρίζεται το προσφυγικό.

Με κείμενο που «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα του κινήματος του κ. Γλέζου, «Κίνηση Ενεργοί Πολίτες», τονίζεται ότι άδικα θα ψάξει κανείς για να βρει την ανθρώπινη πλευρά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η “ανθρώπινη” πλευρά του Σόιμπλε. Άδικα θα την ψάξετε, τουλάχιστον στις δηλώσεις και στα πεπραγμένα του Γερμανού υπουργού», αναφέρει ο κ. Γλέζος και τονίζει πως αν κάτι δεν ανέχεται η Γερμανική πλευρά και όσοι εκπροσωπούνται από τον Σόιμπλε, «είναι η στάση του Ελληνικού Λαού στο μεγάλο πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης».

«Τους ενοχλεί ότι στην Ελλάδα των 10 εκατ. κατοίκων, έφτασαν 1 εκατομμύριο πρόσφυγες που βρήκε μια ζεστή αγκαλιά και έναν καλό λόγο. Αυθόρμητα, χωρίς καμιά κρατική ενορχήστρωση», υποστηρίζει, σημειώνοντας πως αντίθετα στη χώρα τους, «οι νοσταλγοί του Χίτλερ καίνε και πυρπολούν κέντρα κράτηση-φιλοξενίας προσφύγων.
Και δεν έχει συλληφθεί κανένας τους».

«Στη Γερμανία των 90 εκατομμυρίων έφτασαν 800 χιλιάδες πρόσφυγες και απειλείται η καθαρότητα της Αρίας φυλής. Και αυτό δεν μπορούν να το ανεχτούν όσοι εκφράζονται πολιτικά από τον Σόιμπλε», υπογραμμίζει, κάνοντας στο σημείο αυτό λόγο για μια «καθαρότητα» που η Γερμανική κυριαρχία, «προσπάθησε να προστατέψει με την συνθήκη του Δουβλίνου» και την οποία, όμως, «δεν μπόρεσε -και δεν έπρεπε- να τηρήσει η πτωχευμένη -ελέω Γερμανίας- Ελλάδα».

Ο Σόιμπλε έχει νευριάσει. Είχε -συμπτωματικά- νευριάσει και πέρυσι ίδια μέρα», καταλήγει και παραπέμπει σε ένα παλαιότερο δημοσίευμα.

Η ανάρτηση του κ. Γλέζου στο facebook

glezos

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι η Αθήνα αγνοούσε επί χρόνια τη Συνθήκη του Δουβλίνου, η οποία επιβάλλει στους μετανάστες να ζητούν άσυλο στη χώρα εισόδου τους στην ΕΕ.

«Οι Έλληνες δεν πρέπει να κατηγορούν μόνο τους άλλους για τα προβλήματά τους, αλλά πρέπει να εξετάσουν πώς μπορούν να τα πάνε καλύτερα και οι ίδιοι», είπε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε, ο οποίος είχε επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή του με την ελληνική κυβέρνηση μέσα στο 2015 για θέματα οικονομικής πολιτικής.

Σε αντίθεση με την επικριτική του στάση προς την Ελλάδα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ πρότεινε στη συνέντευξή του συμβιβαστικές λύσεις στις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες που είναι διστακτικές να δεχθούν μετανάστες στα εδάφη τους υπό το καθεστώς των ευρωπαϊκών κανόνων.