Λουκέτο και σήμερα σε δήμους-άστοχες οι απειλές Μανιτάκη

Δεν τρόμαξε ούτε τους Δήμους αλλά ούτε τους εργαζομένους στην τοπική Αυτοδιοίκηση η «ακραία» δήλωση του Αντώνη Μανιτάκη, ότι θα προχωρήσει σε διαθεσιμότητα όλων των εργαζομένων στους δήμους που αρνούνται να αποστείλουν τις σχετικές λίστες. Έτσι, οι δήμοι εμμένουν στην απόφασή τους να μην αποστείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις επίμαχες καταστάσεις

ενώ πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ζήτησε διάλογο με την κυβέρνηση, προτείνοντας να υπάρξει αξιολόγηση των υπαλλήλων και μετατάξεις όπου υπάρχουν κενά.

Στο μεταξύ, λουκέτο έχουν βάλει και σήμερα οι δήμοι της Αττικής καθώς συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων που αντιδρούν στο οριζόντιο μέτρο της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Το μεσημέρι, θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, προκειμένου να αποφασίσει για την  περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής έχουν προγραμματίσει διαδήλωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Και σήμερα οι σύλλογοι εργαζομένων θα πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, ώστε να αποφασιστεί η γραμμή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν στο εξής.