Κυπριακό: Το αντρόγυνο και η κακή πεθερά

Ο κ. Μπαγίς, Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, απειλεί με διχοτόμηση τους Κυπρίους, για να τους εξαναγκάσει να αποδεχθούν την Τουρκική επικυριαρχία και υποδούλωση.

Με πολύ εύσχημο τρόπο παρομοίασε τους Κυπρίους – Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους – με ένα αντρόγυνο που αν δεν τα βρίσκει καλό θα είναι να πάρει διαζύγιο. Ομολόγησε βέβαια ότι Ελλάδα και Τουρκία παίζουν τον ρόλο των πεθερών αλλά ξέχασε να παραδεχθεί ότι τα περισσότερα προβλήματα στο «αντρόγυνο», τα προκαλεί η κακή πεθερά Τουρκία.

Με μια πάνοπλη και επιθετική «πεθερά» Τουρκία μέσα στο σπίτι του αντρόγυνου, πώς να έχει μέλλον αυτός ο γάμος, κύριε Μπαγίς;

Ο κ. Μπαγίς – ως ο εκπρόσωπος της κακής πεθεράς Τουρκίας – ας αποφασίσει να αφήσει ελεύθερους τους Κυπρίους να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Ας αποχωρήσουν αμέσως τα Τουρκικά κατοχικά στρατεύματα από το νησί και ας σταματήσει η Τουρκία τον συστηματικό εποικισμό και τη δημογραφική αλλοίωση των κατεχομένων. Τότε να δούμε αν δεν θα υπάρχει μέλλον στη συμβίωση Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων στο νησί.