Κομισιόν: δεν είχαμε καμία ανάμειξη στην απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, επισήμανε ότι ούτε η Κομισιόν, ούτε η τρόικα συζήτησαν ή ζήτησαν από την κυβέρνηση το κλείσιμο κάποιου δημόσιου οργανισμού.

Εκείνο που συμφωνήθηκε με την Ελλάδα είναι η αναδιάρθρωση του δημοσίου, όπου οι ελληνικές αρχές πρέπει να παρουσιάσουν λύσεις όσον αφορά τις απολύσεις, τις μετακινήσεις εντός των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων, επισήμανε ο κ. Μπαγί.

Οπως είπε χαρακτηριστικά «το Μνημόνιο προβλέπει συρρίκνωση και αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα, αλλά οι λεπτομέρειες για το πως θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος επαφίενται στην ελληνική κυβέρνηση».

Μάλιστα παρέπεμψε στην σελίδα 47 του Μνημονίου (αναθεώρηση: Οκτώβριος 2011) όπου το κείμενο αναφέρεται σε «συρρίκνωση» και όχι «κλείσιμο» της ΕΡΤ.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι Βρυξέλλες λαμβάνουν υπόψη της την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι αρμόδια να σχολιάσει τη διαχείριση των δημόσιων ΜΜΕ, που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών μελών, επισημαίνοντας, όμως, ότι αναμένει από τις ελληνικές αρχές να σεβαστούν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να ακολουθηθούν νόμιμες διαδικασίες.

«Έχουν προταθεί εναλλακτικές λύσεις για την επαναλειτουργία της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τώρα οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποφασίσουν τί θα κάνουν, σεβόμενες το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο», τόνισε.