Υπό έλεγχο πυρκαγιές σε Πισσούρι και Πάχνα

Ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση κατέκαυσαν πυρκαγιές που ξέσπασαν λίγο μετά το μεσημέρι σε περιοχή των χωριών Πάχνας και Πισσουρίου και οι οποίες τέθηκαν υπό έλεγχο το απόγευμα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λίζα Κεμιτζή, το δύσβατο της περιοχής και οι δυνατοί άνεμοι δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που αρχικά κλήθηκαν για  κατάσβεση φωτιάς στην Πάχνα.

Συναγερμός σήμανε λίγο αργότερα και στο Πισσούρι, όταν μικρής έκτασης πυρκαγιά απειλούσε κατοικίες, με αποτέλεσμα να κληθούν σε βοήθεια τέσσερα οχήματα των Βρετανικών Βάσεων και δυο ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Η φωτιά στην περιοχή Πάχνας κατεύκαυσε 7 εκτάρια από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και στο Πισσούρι 2 εκτάρια.

Σύμφωνα εξάλλου με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα και σε άλλες περιοχές, καίγοντας άγρια χόρτα και βλάστηση.

Συγκεκριμένα στο Μαρώνι κάηκαν 5 εκτάρια και απειλήθηκαν και σπίτια, στο πεδίο βολής Στάζουσα κάηκε 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο, στο Κολόσσι 3 δεκάρια, στους Αγίους Τριμυθιάς 2 τετραγωνικά χιλιόμετρα και στο Πολέμι Πάφου 12 δεκάρια.

Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε διάφορα σημεία για αποτροπή του ενδεχομένου αναζωπύρωσης των πυρκαγιών και καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, αφού οι άνεμοι και οι ψηλές θερμοκρασίες είναι στοιχεία που προκαλούν και εξελίσσουν γρήγορα μια πυρκαγιά. Επίσης καλεί το κοινό να καταγγέλλει οποιοδήποτε άτομο κινείται ύποπτα στην ύπαιθρο, στα τηλέφωνα 199 και 112.