ΕΥΡΩΚΟ: Δηλώσεις για Ρασμούσεν

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Μιχάλης Γιωργάλλας σχολιάζοντας  τις δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ κ. Ρασμούσεν για την Κύπρο ανέφερε:

«Οι δηλώσεις Ρασμούσεν είναι απαράδεκτες, δεν είναι τυχαίες ούτε ατυχείς και ούτε αποτελούν προϊόν άγνοιας. Η Κυβέρνηση έπραξε το σωστό και αντέδρασε άμεσα. Όμως πέραν της απόρριψης και της διαμαρτυρίας, η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί αμέσως και αποφασιστικά σε όλα τα επίπεδα και να ξεκαθαρίσει με τον πιο εμφαντικό τρόπο, πως δεν πρόκειται να δεχθεί την επιβολή θέσεων, που υπονομεύουν την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Οι επαφές του κυρίου Κασουλίδη στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια ευκαιρία για να δοθούν τα αναγκαία μηνύματα» ανέφερε ο κ. Γιωργάλλας και συνέχισε:

«Οι δηλώσεις Ρασμούσεν αποτελούν φανερή ένδειξη ότι κάποιοι κύκλοι με την υποστήριξη της Άγκυρας, θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την τραγική κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, για να μας πιέσουν  τόσο στο κυπριακό όσο και στο θέμα του φυσικού αερίου. Ως εκ τούτου επιβάλλεται από τώρα να ενεργήσουμε προληπτικά και να σχεδιάσουμε ενέργειες αντιμετώπισης των όποιων πιέσεων».