ΕΔΕΚ: Απάντηση προς Ρασμούσεν

Απαράδεκτες είναι οι χθεσινές δηλώσεις του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ. Ρασμούσεν με τις οποίες επιχείρησε να συνδέσει την επίλυση του Κυπριακού με την Οικονομική Κρίση. Μια τέτοια διασύνδεση είναι εντελώς άτοπη αφού η μόνη ερμηνεία που μπορεί να της αποδοθεί είναι ο ωμός εκβιασμός προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Κυπριακό Ελληνισμό να αποδεχθεί ελλειμματική λύση λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

Σε ότι αφορά τη δήλωση Ρασμούσεν ότι τα προβλήματα ΝΑΤΟ – Ε.Ε. θα λυθούν με την επίλυση του Κυπριακού η απάντηση είναι ότι αυτά τα προβλήματα θα λυθούν αν η Τουρκία, ως οφείλει να συμμορφωθεί με το Κοινοτικό δίκαιο και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία, περιλαμβανομένων των Κυπρογενών τις υποχρεώσεων.

Τέλος θα πρέπει να πληροφορηθεί ο κ. Ρασμούσεν ότι στην Κύπρο δεν υπάρχουν «δύο τμήματα» αλλά ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία όπως αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και την Ε.Ε. και ότι υπάρχει παράνομη Τουρκική στρατιωτική κατοχή του 37% της εδαφικής επικράτειας της Κύπρου.