ΔΟΛ: Λύθηκε το θέμα με την εγγυητική Ι. Σαββίδη

Λύση στο πρόβλημα, που προέκυψε με την κατάθεση εγγυητικής επιστολής από την εταιρεία DIMERA συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, δόθηκε πριν από λίγο, ανοίγοντας το δρόμο για να συμμετάσχει κανονικά στον δεύτερο πλειοδοτικό διαγωνισμό που αφορά στα υπόλοιπα – πλην ακινήτων- στοιχεία ενεργητικού του ΔΟΛ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, συμφωνήθηκε η DIMERA να καταθέσει εγγυητική, μέσω τραπεζιτικής επιταγής, η οποία ισοδυναμεί με μετρητά (πληρωτέα από την τράπεζα επί τη εμφανίσει).

Με την παραπάνω φόρμουλα, η DIMERA κάλυψε, ήδη, την υποχρέωση της εγγυητικής και θα συμμετάσχει κανονικά στον αυριανό πλειοδοτικό διαγωνισμό. Σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία, εγγυητικές επιστολές έχουν κατατεθεί από δύο ακόμη ενδιαφερόμενους.

Ο δεύτερος πλειοδοτικός διαγωνισμός που λήγει αύριο 31 Μαίου αφορά μεταξύ άλλων στο ποσοστό που κατέχει ο ΔΟΛ (σ.σ περί το 22%) στην Τηλέτυπος (Mega), στα έντυπα που εκδίδει ο Οργανισμός και στη συμμετοχή στην Ίριδα.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα προέκυψε επειδή οι όροι του διαγωνισμού προέβλεπαν κατάθεση εγγυητικής επιστολής από τράπεζα χώρας μέλους του ΟΟΣΑ και η Κύπρος στην οποία εδρεύει η DIMERA δεν συμμετέχει στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Η εταιρεία με επιστολή της στον ειδικό διαχειριστή του ΔΟΛ αναφέρει ότι η Κύπρος, παρότι αποτελεί χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχει αναιτιολόγητα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, εξαιρεθεί από τις χώρες όπου θα πρέπει να εδρεύουν οι Τράπεζες που θα εκδώσουν την εκάστοτε εγγυητική επιστολή.

Check Also

Ελλάδα: Άνοιξε πλήρως η Αττική Οδός – Χωρίς διόδια οι διελεύσεις μέχρι την Κυριακή

Αποκαταστάθηκε πλήρως από τις 8 το πρωί η κυκλοφορία στην Αττική Οδό, όπως ενημέρωσε η …

Μητσοτάκης: Συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία – Θα αποδοθούν ευθύνες

Μητσοτάκης: Συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία – Θα αποδοθούν ευθύνες Με μια ειλικρινή …