Τα συλλυπητήρια Ερντογάν στην Ντόρα!

Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια Μητσοτάκη εξέφρασε σε τηλεφωνική του συνομιλία με τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
Ανέφερε ότι «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ευρωπαϊστής και ρεαλιστής πολιτικός, έχαιρε διεθνούς σεβασμού και αναγνώρισης και είχε εργαστεί για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».
Για «Μεγάλη απώλεια, όχι μόνο για τους δικούς του ανθρώπους αλλά και για όλους όσοι επιζητούν το νόημα και το βάθος στην πολιτική πραγματικότητα», κάνει λόγο, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Στο μήνυμά του αναφέρει ακόμη ότι «…Ακόμη και οι αντίπαλοί του αναγνώριζαν το κοινοβουλευτικό ήθος και την τόλμη του. Άφησε βαθύ ίχνος στην ελληνική δημόσια ζωή, έχοντας πάντα την αίσθηση της ιστορικότητας, πέρα από το συγκυριακό πολιτικό κόστος και τη μικροπολιτική».
Στην προσωπικότητα και στην πολιτική διαδρομή του εκλιπόντος αναφέρθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης: «…Στην πολιτική του διαδρομή υπήρξε ρεαλιστής, ιδιαίτερα ανθεκτικός και με ξεχωριστή Κοινοβουλευτική κουλτούρα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Υπήρξε ένα από τα πρόσωπα που εργάσθηκαν για τον εξευρωπαϊσμό της χώρας, την προσαρμογή της στις οικονομικές πολιτικές που υπαγορεύονταν απ’ τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και την πολιτική σταθερότητα, με δύο κύρια κόμματα να παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Ο θάνατός του είναι αφορμή να αναλογιστούμε την πορεία της χώρας τα τελευταία 50 χρόνια και την ανάγκη μιας σταθερής πορείας προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας του 21ου αιώνα».
Στον εκλιπόντα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο άλλοτε υπουργός του, Γιάννης Παλαιοκρασσάς:«…Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε ταχύτατη αντίληψη, έπιανε και πήγαινε στην καρδιά του προβλήματος, συνελάμβανε τη λύση του προβλήματος και το συζητούσε με τους συνεργάτες του χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, ενώ είχε σαφή γνώση για το πως δουλεύει η οικονομία». Είπε ακόμη πως «τότε συμφέροντα είχαν πλησιάσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για να δώσει δουλειές αλλά εκείνος είχε αρνηθεί».

«