Τελεσίγραφο Ερντογάν προς Ε.Ε.: Εκδώστε τους «πραξικοπηματίες»

Τελεσίγραφο για την άμεση έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών από τις χώρες στις οποίες έχουν βρει άσυλο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου καλοκαιριού, στέλνει ο Πρόεδρος της Τουρκίας από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας από το βήμα του ΑΚΡ μετά την επιστροφή του στο κόμμα που τον οδήγησε στην Προεδρία της Τουρκίας, έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα σε χώρες που παραχωρούν καταφύγιο στους φερόμενους ως πραξικοπηματίες και στα μέλη της Οργάνωσης ΦΕΤΟ.

«Λέω το εξής. Σε περίπτωση που δεν μας παρέχετε βοήθεια σε ότι αφορά την επιστροφή (των εκζητούμενων για συμμετοχή στο πραξικόπημα), στο μέλλον δεν θα σας επιστρέψουμε παρόμοια άτομα», τονίζει σε απειλητικό ύφος ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας σε παγκόσμια κλίμακα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι θα αφαιρεθούν οι υπηκοότητες των υπόπτων για εμπλοκή στο πραξικόπημα και των μελών της Οργάνωσης Γκιουλέν. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία της εκδίκασης της υπόθεσης του νέου πραξικοπήματος.

Με τα πορίσματα των δικαστών, η Τουρκία θα απευθυνθεί εκ νέου σε χώρες όπου βρήκαν καταφύγιο οι στρατιωτικοί που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.