ΑΚΕΛ: Τεκμηριώνεται η μεθόδευση της Κυβέρνησης για τη διάλυση του Συνεργατισμού

Στην Ερευνητική Επιτροπή τεκμηριώνεται η μεθόδευση της Κυβέρνησης για τη διάλυση του Συνεργατισμού, ανέφερε σε δήλωση του ο επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ,  Χάρης Πολυκάρπου.

Πράγματα και θάματα ακούγονται στην ερευνητική επιτροπή για τη διάλυση του Συνεργατισμού αλλά η Κυβέρνηση συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος.

Χθες, μέσα από τις αναφορές του Δ. Διονυσίου προϊστάμενου της Μονάδας του Υπουργείου Οικονομικών αρμόδιας για θέματα του Συνεργατισμού, τεκμηριώνεται η μεθόδευση της Κυβέρνησης για τη διάλυση του Συνεργατισμού.

Γνώριζαν για τα μεγάλα προβλήματα της Τράπεζας από το Νοέμβριο του 2017 και ετοίμαζαν σχέδιο διάλυσης του Συνεργατισμού από τον Ιανουάριο του 2018. Παρόλα αυτά, ο Υπουργός Οικονομικών το Δεκέμβρη του 2017, δυο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, δήλωνε με αλαζονεία ενώπιον της Βουλής ότι στη «Συνεργατική υπάρχει κεφαλαιουχική επάρκεια και σημαντική ρευστότητα» ενώ μετά τις προεδρικές εκλογές συνέχιζε να παραπλανεί την κοινωνία λέγοντας ότι «υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για το Συνεργατισμό»

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση εξαπάτησε την κοινωνία. Μεθόδευσε και εκτέλεσε την εγκληματική διάλυση του Συνεργατισμού, θέτοντας πάνω από το συμφέρον της κοινωνίας, τις δικές της σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Για τις αναφορές για νέο Συνεργατισμό

Σε σχέση με τις χθεσινές αναφορές για τη δημιουργία νέου Συνεργατισμού, όπως είχε λεχθεί εδώ και καιρό από το Γ.Γ., το ΑΚΕΛ βρίσκεται ήδη στη διαδικασία μελέτης των προοπτικών επανίδρυσης συνεργατικών πιστωτικών και εμπορικών ιδρυμάτων μετά και τη διάλυση του Συνεργατισμού από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού.