ΑΚΕΛ: Υγεία δεν κτίζεις στα κοντέινερ ούτε στους διαδρόμους

Υγεία δεν κτίζεις στα κοντέινερ ούτε στους διαδρόμους. Η Δημόσια Υγεία είναι υπό κατάρρευση, τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου.

Σε συνέχεια της χθεσινής συζήτησης στην Επιτροπή Υγείας για τα προβλήματα στα δύο Νοσοκομεία της Λεμεσού επανερχόμαστε για να τονίσουμε την προσήλωση του ΑΚΕΛ στην εφαρμογή τόσο της Αυτονόμησης με την ενίσχυση και αναβάθμιση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων όσο και της εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓΕΣΥ).

Το αλαλούμ που μεσολάβησε στη χθεσινή συζήτηση ανάμεσα στα Υπουργεία Υγείας και Μεταφορών και Έργων, η έλλειψη συντονισμού και συνεργασίας, η μετάθεση ευθυνών, δικαιολογημένα μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν.

Οι αναφορές της Διευθύντριας του Γ.Ν. Λεμεσού από τη μια, για την έλλειψη χώρων στο Νοσοκομείο, σε συνδυασμό με τη στασιμότητα στο θέμα της επέκτασης του, όσο και η κραυγή αγωνίας από την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Παλιού Νοσοκομείου, για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο, σε συνδυασμό με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του Υπουργείου, απέδειξαν στην πράξη ότι δυστυχώς απουσιάζει ο σχεδιασμός, η στρατηγική και το όραμα για τη Δημόσια Υγεία.

Οι Πρώτες Βοήθειες δεν έχουν λειτουργήσει γιατί δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό. Μαγνητικός Τομογράφος ακόμα δεν υπάρχει και οι λίστες αναμονής αυξάνονται. Η υποστελέχωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ταλαιπωρεί.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Υγεία δεν κτίζεις στα κοντέινερ ούτε στους διαδρόμους. Το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού ασφυκτιά. Μαζί και όλα τα υπόλοιπα Δημόσια Νοσηλευτήρια. Τα δεδομένα και η πραγματικότητα αποδεικνύουν ότι οι τεράστιες ανάγκες και απαιτήσεις δεν αντιμετωπίζονται με ημιτελή και μπαλωματικές λύσεις.

Χωρίς κανένα ίχνος αντιπολίτευσης αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι οι πολιτικές του λιγότερου κράτους, των περικοπών και της λιτότητας, έφεραν τη Δημόσια Υγεία υπό κατάρρευση. Με ακατάσχετη υποσχετολογία και ανέξοδες εξαγγελίες, δεν κτίζεται Δημόσια Υγεία.

Το ΑΚΕΛ, θα εργάζεται ώστε η Δημόσια Υγεία να μην έχει την τύχη του ξεπουλήματος των Λιμανιών, της Παιδείας και του Συνεργατισμού.