Αβέρωφ: Στόχος μας είναι να έχουμε προϋπολογισμό ψηφισμένο εντός του Γενάρη

Αβέρωφ: Στόχος μας είναι να αποφύγουμε τις περιπέτειες τις οικονομικές για τον τόπο μας και να έχουμε προϋπολογισμό για το κράτος ψηφισμένο εντός του Γενάρη του 2021.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θεοπέμπτου δήλωσε τα εξής:

«Πρώτα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Αβέρωφ Νεοφύτου για την επίσκεψη. Είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση για το τι συμβαίνει τώρα, είχαμε την ευκαιρία επίσης να εξηγήσουμε και τις έγνοιες μας όσον αφορά τα θέματα που μας αφορούν θέματα όπως για παράδειγμα την ποιότητα του αέρα, τις δημόσιες μεταφορές, τη διαχείριση των αποβλήτων, τα θέματα που αφορούν την εργοδότηση της νεολαίας και τα προβλήματα με το πρόγραμμα εγγύηση για τη νεολαία, τα θέματα του πολιτισμού, μια σειρά από θέματα τα οποία έχουμε συγκεκριμένες απόψεις και τις οποίες θα θέλαμε να συζητήσουμε και σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Πρώτα να εξηγήσω επίσης ότι έχουμε ζητήσει να αλλάξει η διαδικασία με την ετοιμασία των προϋπολογισμών ούτως ώστε στα διάφορα κόμματα να δίνεται η ευκαιρία κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού να μπορούν να εκφέρουν ορισμένες απόψεις. Φυσικά πάντα η τελική απόφαση ανήκει στην κυβέρνηση. Και πάλι θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αβέρωφ, ήταν μια πάρα πολύ καλή συνάντηση και νομίζω πρέπει να τις κάνουμε πιο συχνά. Σας ευχαριστώ.

Από την πλευρά του ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τόσο το Κίνημα Οικολόγων όσο και τον πρόεδρο τον Χαράλαμπο τον Θεοπέμπτου για την ευκαιρία που μου έχουν δώσει να ανταλλάξω απόψεις μαζί τους.

Γνωρίζω τις θέσεις τους όσον αφορά τον προϋπολογισμό, γνωρίζω ότι καταψήφισαν τον προϋπολογισμό όμως σημειώνω και αυτό ήταν και το επίκεντρο της σημερινής μας συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων, είναι παρά τις διαφορετικές μας απόψεις και άσχετα εάν θα ψηφίσουν ή θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό δεν συντείνουν στην τοξικότητα του κλίματος. Έχουν τις απόψεις τους, τις άκουσα με προσοχή. Σίγουρα μπορούμε να χτίσουμε για τον προϋπολογισμό του 2022. Έχοντας και το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίδει την κατεύθυνση για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στην πράσινη ανάπτυξη και στην ενίσχυση του digital economy.

Είμαι σίγουρος ότι όπως έχεις πει αγαπητέ Χαράλαμπε, αν ξεκινήσουν έγκαιρα οι διαβουλεύσεις για την ετοιμασία των προϋπολογισμών του 2022 μπορούμε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερή σύγκλιση απόψεων αλλά και να έχουμε ένα προϋπολογισμό που μπορεί να ψηφιστεί με ακόμα ευρύτερη πλειοψηφία. Στόχος μας είναι να αποφύγουμε τις περιπέτειες τις οικονομικές για τον τόπο μας και να έχουμε προϋπολογισμό για το κράτος ψηφισμένο εντός του Γενάρη του 2021».