Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος: Μηδενική ανοχή στην οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια

Μηδενική ανοχή στην οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος. 

Η ανακοίνωση:

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος σαν εποπτική αρχή των δικηγόρων μελών του και εταιρειών παροχής υπηρεσιών, προχώρησε στον διορισμό δύο εμπειρογνωμόνων για διευκόλυνση διεκπεραίωσης των υποχρεώσεών του.

Ο ένας εξ αυτών προχώρησε ήδη στην περαιτέρω εκπαίδευση του μόνιμου προσωπικού του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου το οποίο ασκεί για λογαριασμό του Συλλόγου την εποπτεία.

Ο άλλος ανέλαβε μαζί με το προσωπικό την άμεση διερεύνηση υποθέσεων που αφορούν μεταξύ άλλων και πληροφορίες σε σχέση με τις πολιτογραφήσεις.

Παράλληλα, το Πειθαρχικό Συμβούλιο προχώρησε με την εξέταση ενδεχομένου διάπραξης πειθαρχικών παραπτωμάτων σε σχέση με τα πιο πάνω θέματα και σε σχέση με υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι όλοι θεωρούνται αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Είναι με λύπη μας που παρατηρούμε ότι συνεχίζει από κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης μια αδιάληπτη προσπάθεια σπίλωσης συλλήβδην όλων των δικηγόρων λειτουργών της δικαιοσύνης

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος ενεργεί πάντοτε σύμφωνα με το Νόμο και τους Κανονισμούς και όπου διαπιστώνει ή θα διαπιστώσει οποιαδήποτε εκτροπή εκ μέρους των μελών του θα ακολουθήσει τα όσα προνοούνται στους κανονισμούς και νόμο.

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος επιδεικνύει μηδενική ανοχή στην οποιαδήποτε διαπιστωθείσα έκνομη ενέργεια οποιουδήποτε μέλους του και διαβεβαιώνει ότι τα μέλη του ενεργούν πάντοτε μέσα στο πλαίσιο των νομίμων καθηκόντων του και σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους σε ένα κράτος δικαίου.