Έρχεται η νέα γενιά μνήνης RAM

Σε πρόσφατο συνέδριο της Intel τον περασμένο Σεπτέμβριο ένα από τα πολλά αντικείμενα που συζητήθηκαν ήταν και η επόμενη γενιά μνημών RAM (DRR4).

Σε αυτό, ένας εκπρόσωπος της Kingston δήλωσε πως οι νέες μνήμες αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους το 2014, αρχικά σε servers και ένα χρόνο μετά θα κυκλοφορήσουν οι εκδόσεις για τα επιτραπέζια συστήματα και τους φορητούς υπολογιστές. Μάλιστα στην ίδια εκδήλωση, εκπρόσωπος της Samsung ανέφερε ότι η επόμενη γενιά μνημών θα διατεθεί μετά το 2015. Ωστόσο φαίνεται ότι οι νέες μνήμες θα εμφανιστούν πολύ νωρίτερα στην αγορά, αφού σύμφωνα με την Micron Technology οι μνήμες DDR4 της Crucial αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Όπως αναφέρει και σχετικό δημοσίευμα, η διαφορετική αρχιτεκτονική των νέων μνημών θα προσφέρει περισσότερα οφέλη όπως είναι η διπλάσια ταχύτητα διαύλου (2133MHz) σε σχέση με την τωρινή γενιά μνήμων (DDR3 1000MHz), καθώς και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας κατά 20%. Κάτι που σημαίνει καλύτερη αυτονομία συστήματος, καλύτερη ψύξη και επιδόσεις, αφού πλέον κάθε module DDR4 θα ξεκινά από τα 2GB και θα φτάνει έως και 16GB. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη μετάβαση στη νέα γενιά RAM, καθώς το μερίδιο αγοράς των DDR3 παραμένει υψηλό.